Parlamentarii constănţeni se gândesc la o moţiune simplă Primarul din Limanu vrea referendum pentru gazele de şist

0
612

Guvernul a aprobat acordurile petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare încheiate între Agenţia pentru Resurse Minerale (ANRM) şi Chevron pentru perimetrele Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti, fără dezbatere publică, acuză primarii din judeţul Constanţa. Turismul ar avea de suferit, dar şi întreaga populaţie din judeţul nostru, sunt de părere edilii constănţeni.

Despre gazele de şist am aflat de la televizor. Neavând informaţiile necesare este greu să-mi formulez un punct de vedere pertinent, dar, din spirit de conservare, ne îngrijorăm, neavând alte informaţii. Pe noi chiar ne interesează să ştim ce efecte ar urma să aibă asupra mării, asupra populaţiei, asupra terenurilor agricole.

Suntem îngrijoraţi şi aşteptăm de la Ministerul Mediului detalii oficiale. La Vama Veche avem rezervaţia marină, declarată zonă protejată, nu ne explicăm cum s-au aprobat acordurile petroliere de concesiune pentru exploatare-dezvoltare-exploatare, a spus Nicolae Iustin Urdea, primarul localităţii Limanu, de care aparţine staţiunea Vama Veche.

Edilul susţine că se gândeşte să iniţieze un referendum de consultare a populaţiei pe tema gazelor de şist. Vom face o solicitare la Ministerul Mediului să ne comunice despre gazele de şist şi dacă se va ajunge la exploatare, vom iniţia un referendum pentru consultarea populaţiei. Turismul va avea de suferit, a spus Urdea.

Parlamentarii constănţeni, deşi sunt în grevă, încearcă să găsească o posibilitate pentru a depune o moţiune simplă pe tema gazelor de şist.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mă deranjează faptul că a apărut o hotărâre de Guvern, semnată de ministrul Mediului, fără dezbatere publică, fără să anunţe pe nimeni. Sunt interesat de acest subiect petru că sunt şi localităţi din Colegiul meu. Mă îngrijorează că turismul va avea de suferit, dar şi faptul că Adamclisi se află la o distanţă de aproximativ 10 km de Centrala Nuclearelectrica de la Cernavodă şi ar periclita siguranţa naţională. Este inadmisibil, a declarat senatorul PSD Nicolae Moga.

Alexandra VASILE, Replica, 30 martie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply