Ce a făcut Zanfir Iorguş pentru judeţul Constanţa

0
792

farmec.ro
carturesti.ro%20

Deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguş, a făcut public raportul activităţii sale în Parlamentul României. Potrivit documentului, Iorguş a avut în cei aproape patru ani de mandat, 38 de luări de cuvânt, a iniţiat 22 de propuneri legislative, a făcut 19 declaraţii politice şi a avut trei întrebări sau interpelări. În plus, spune deputatul democrat-liberal, dintre cele aproximativ 725 de acte normative avizate de Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din care face parte, unul dintre amendamentele existente a fost propus chiar de fostul edil al Mangaliei.

„Ţin foarte mult la acest amendament referitor la Legea 50/1991 privind executarea lucrărilor de construcţii, prin care s-a întărit autonomia localităţilor din judeţ. Astfel, autorizaţiile de construcţie pentru acele construcţii care se fac în comune, pe terenuri intravilane şi extravilane, pot fi eliberate de birourile de urbanism din cadrul primăriilor, acolo unde există astfel de birouri. Mulţumită acestei modificări importante, Compania Daewoo Mangalia a reuşit să-şi obţină autorizaţia de construcţie iar toţi primarii de comune pot să-şi păstreze banii la bugetele locale şi să-i utilizeze pentru finanţarea unor proiecte necesare dezvoltării comunităţilor pe care le reprezintă”, spune Iorguş.

De asemenea, parlamentarul PDL a precizat şi sumele pe care le-a adus în judeţ, alocate de Guvern pentru dezvoltarea Colegiului 5. Astfel, pentru unităţile de învăţământ au fost alocaţi 1.520.000 lei, iar banii au mers la şapte grădiniţe, două şcoli, un liceu şi un colegiu. Pentru lăcaşurile de cult, Iorguş a reuşit să aducă 580.000 lei, sumă ce a ajuns la bisericile din Mangalia, Neptun şi Limanu. Pentru reabilitarea infrastructurii turistice, Guvernul a alocat la solicitările parlamentarului aproximativ 12 milioane de lei şi alte opt milioane pentru finalizarea blocurilor ANL din municipiul Mangalia.

Alte sume importante au venit pentru plata unor arierate, a unor cheltuieli curente de capital, precum şi pentru finanţarea unor obiective de investiţii ale unităţilor administrativ-teritoriale din Colegiul 5, în acest sens fiind alocat aproape jumătate de milion de lei. De asemenea, Iorguş a făcut demersurile necesare pentru obţinerea celebrei sume de 1,5 milioane ce a ajutat la deblocarea situaţiei lipsei căldurii din municipiul Mangalia.

Cuget Liber, 10.03.2012


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply