CS Mangalia a înfiinţat secţia de yachting

0
762

După ce a demonstrat că ştie reţeta performanţei la lupte, CS Mangalia acceptă o nouă provocare şi pătrunde în lumea unei noi discipline sportive: yachtingul.

Din acest sezon, în sudul litoralului se va putea practica sportul cu vele în sistem organizat. Şi asta după ce conducerea CS Mangalia, grupare care a lansat o serie de campioni la lupte, a decis să înfiinţeze secţia de yachting.
„Am luat această decizie, pentru că era păcat ca aici, la malul mării, să nu existe o secţie specializată pe sporturi nautice. Avem avantajul de a fi poziţionaţi cum nu se poate mai bine, condiţii meteo, resurse umane. Sper să găsim şi susţinători ai activităţii, parteneri în proiect. A fost ideea mea, aceasta de a pune bazele secţiei de yachting. Personal, sunt un mare pasionat al sporturilor nautice, am participat la mai multe regate şi chiar am câştigat Regata Mediului, făcând echipaj cu vedetele TV Andrei Zaharescu şi Andreea Berecleanu”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Lucian Luca, preşedintele secţiei de yachting a CS Man-galia.

Şi, cum timpul este preţios, oamenii de la Mangalia s-au mişcat foarte repede, progresând pas cu pas. Astfel, după afilierea la Federaţia Română de Yachting, s-au făcut primele achiziţii, unele semnificative: 12 bărci la Clasa Optimist, două bărci la Clasa 470, o ambarcaţiune pneumatică pentru antrenament şi arbitraj.

„În scurt timp, vom demara acţiunile de selecţie în şcoli, căutăm elevi dornici de a face performanţă, iubitori ai mării, ai sportului. De asemenea, suntem în tratative şi cu un antrenor specialist. Pentru început, va fi un singur tehnician, dar ne dorim ca, nu peste mult timp, să avem mai multe posturi. Următoarea investiţie va fi în balize”, a explicat Lucian Luca.

La ora actuală, echipamentele sunt depozitate în hangarul Complexului Sailor de la 2 Mai, dar, după ce vremea se va mai încălzi, vor fi demarate demersurile pentru ca velierii să aibă acces în portul Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În data de 17 martie, reprezentanţii CS Mangalia vor fi prezenţi la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Yachting.
„Momentan, nu suntem interesaţi de vreo funcţie în federaţie, dar, după ce ne vom întări secţia şi ne vom dezvolta, este posibil să candidăm. În ceea ce îi priveşte pe sportivii noştri, aceştia vor participa la concur-suri chiar din 2012. Şi nu neapărat pentru a câştiga, ci pentru a acumula experienţă”, a spus Lucian Luca.

Conducerea CS Mangalia intenţionează ca, în sezonul estival 2012, să organizeze o serie de tabere de vară pentru copii, pe specialităţile lupte şi yachting.

„Avem acum capacitatea de a caza 70 de persoane, dar vrem să ajungem la 120 de locuri. Vom iniţia stagii complete, de pregătire teoretică, practică, pe plajă şi pe apă”, a precizat preşedintele Luca.

Sambata, 03 Martie 2012. Autor: Sorin MIHALACHE, cugetliber.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply