Palaz: Tusac a furat de a rupt din Primăria Mangalia

0
786

Prefectul Claudiu Iorga Palaz nu renunţă la războiul împotriva primarului din sudul litoralului, Claudiu Mihai Tusac, declarat incompatibil de ANI şi repus în funcţie de instanţă. Am depus recursul la Mangalia din ziua aceea. E normal să critic decizia, nu mi se pare normal ca atâta timp cât furi, să te întorci înapoi, tot acolo de unde ai furat. Hai să fim serioşi. L-am văzut pe Tusac cum ţipa pe toate posturile de ce nelegalitate i s-a făcut lui. E normal să vrea să-şi spele imaginea. Ştiţi foarte bine că banii au fost tocaţi. O să vedeţi următoarele instituţii, pentru că am reuşit să facem un control cât timp el nu a fost acolo şi să găsim documente, care nu cred că-l lasă să poată dormi liniştit pe domnul Tusac, a spus Palaz.

Prefectul spune că documentele sunt înaintate către instituţii ale statului. Aceste acţiuni au fost cumpărate de către cel care a declarat că el a venit să facă afaceri în Mangalia, nu să dea căldură, şi a spus cu o seninătate ieşită din comun că bătrânii şi copiii din Mangalia sunt victime colaterale. Mă refer la cel care a fost arestat. Să nu uităm că acesta a fost tolerat de Tusac. Şi banii au fost daţi astă vară când era Tusac, 200 de miliarde lei. Ceea ce nu a făcut Tusac este că aceşti bani trebuiau urmăriţi să se ducă pentru combustibil, nicidecum ca aceştia să-şi plătească acţiunile care le-au cumpărat de la diverse societăţi comerciale. Deci, ei au luat aceste pachete majoritare, nu au avut bani pentru a le achita, Tusac le dădea banii şi ei în loc să cumpere combustibil, îşi plăteau acţiunile lor. Au venit cu mâinile în buzunare în afacerea asta şi îşi făceau treburile cu banii cetăţenilor din Mangalia. Tusac avea obligaţia să verifice clauzele din contract. Aşa cum am pus eu cap la cap lucrurile, cum am sunat la Midia, cum am verificat conturile, aşa trebuia să facă Tusac, nu prefectul. Dar lui i-a convenit. Rămâne să vedem de ce, să vedem ce spune ancheta, spune Palaz.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu mai susţine că Tusac încearcă acum să pozeze în salvatorul naţiunii. Haideţi să fim serioşi. Tusac a furat de a rupt din Primăria Mangalia. Evoluţia anchetei va spune că prefectul a avut dreptate. Viceprimar este Ioan Mincă, dacă probabil a fost schimbat, o fi Lucian Vişa, nu ştiu până nu verific. Dacă mă roagă să nu atac hotărârea de consiliu în această privinţă, a vicelui, trebuie să spun că nu-s preot, nu funcţionez după rugăminţi. Eu aplic legea. Dacă voi constata că nu s-a aplicat legea, o voi ataca fără să clipesc. Dar să vedem cum s-au făcut convocările. Trebuie să intru în posesia documentaţiei, deocamdată nu le am. Cert este că la Mangalia, se putea rezolva treaba cu căldura şi fără Tusac, demult. Dovadă că a recunoscut şi domnul Constantin Filimon. Ar trebui să spun că am avut dreptate şi aici dar nu mai spun, a spus Palaz.

Liliana CHIRU, Replica, Prima pagină, 27 feb 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply