Site icon Mangalia News

Cooperativa Fermierul Moroşan listează tomatele bio în marile magazine, practicând agricultura de precizie

Cooperativa Agricolă Fermierul Moroşan, formată din cinci membri, dintre care trei activi, cultivă tomate bio pe o suprafaţă de circa două hectare în două sere şi livrează întreaga producţie în reţelele de magazine Lidl şi Kaufland. Anual, producţia ajunge anual la circa 23 kg/mp.
„Prima investiţie s-a făcut în 2016-2017 într-o serie pe folie. Ulterior, cooperativa a accesat un program de finan­ţare şi a investit într-o seră din sticlă, e ultimul model de seră construită de o firmă din Olanda şi am avut inclusiv un agronom olandez care ne-a ajutat în primul an de producţie să înţelegem practic tehnologia. Are peste 300 de senzori care ne furnizează diferite date, ne ajută să ţinem controlul, este o cultură de precizie“, a declarat Andreea Kalisch, preşedintele consiliului de administraţie al coo­perativei Fermierul Moroşan.
Ea a fost prezentă la emi­siunea ZF Agropower, un pro­iect susţinut de Banca Transil­vania şi Penny.
Practic, noua seră permite realizarea unei producţii pe o perioadă de nouă luni pe an, începând apro­xi­ma­tiv din luna aprilie. În sera veche, producţia se poate rea­liza pe o perioadă de şase luni. (…)
Continuarea cu VIDEO, pe zf.ro


Exit mobile version