Site icon Mangalia News

Crăciun Fericit, La mulți Ani cu Sănătate, Belșug, Pace, Impăcare și Speranțe Implinite, tuturor! Valentin Tănase, artist plastic

Crăciun Fericit, La mulți Ani cu Sănătate, Belșug, Pace, Impăcare și Speranțe Implinite, tuturor! Valentin Tănase, artist plastic.

”Nu se cunosc exact anul, luna și ziua în care s-a născut Mântuitorul. Episodul Nașterii Sale, cu inchinarea magilor si a pastorilor, fara referire la date, este mentionat in doar doua din cele patru evanghelii recunoscute, cea a lui Matei si cea a lui Luca. Ziua de 25 decembrie a fost aleasa ca zi a Nasterii Celui de Sus Venit, abia in secolul al IV-lea. Unul dintre motivele alegerii acestei date a fost acela ca atunci se implineau exact noua luni de la 25 martie, Ziua Buneivestiri, clipa in care Arhanghelul Gavriil ii aducea la cunostinta Fecioarei Maria conceptia divina a Fiului lui Dumnezeu.

De-a lungul secolelor, evenimentul a crescut in importanta lumii crestine, astfel ca astăzi, Ziua de 25 Decembrie, Ziua Crăciunului, Ziua Nașterii Domnului este așteptată cu bucurie și speranță de milioane de oameni ca o zi a Renașterii, a Împlinirii și a Increderii în ziua de mâine și în anul ce vine. Crăciun Fericit, La mulți Ani cu Sănătate, Belșug, Pace, Impăcare și Speranțe Implinite, tuturor!”

 

Valentin Tanase, 24 decembrie 2015.

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.


Mangalia News, 25.12.2020. (republicare: 25.12.2022.)


Exit mobile version