Valentin Tănase – Ziua de 25 Decembrie, Ziua Crăciunului, Ziua Nașterii Domnului, primită cu bucurie și speranță de milioane de oameni, ca o zi a Renașterii, a Împlinirii și a Încrederii în ziua de mâine și în anul care vine

0
879

”Nu se cunosc exact anul, luna și ziua în care s-a născut Mântuitorul. Episodul Nașterii Sale cu închinarea magilor si a păstorilor, fără referire la date, este menționat în doar două din cele patru Evanghelii recunoscute, cea a lui Matei si cea a lui Luca. Ziua de 25 decembrie a fost aleasă ca zi a Nașterii Celui de Sus Venit, abia în secolul al IV-lea. Unul dintre motivele alegerii acestei date a fost acela că atunci se implineau exact nouă luni de la 25 martie, Ziua Buneivestiri, clipa în care Arhanghelul Gavriil îi aducea la cunoștință Fecioarei Maria conceptia divină a Fiului lui Dumnezeu. De-a lungul secolelor, evenimentul a crescut în importanța lumii creștine, astfel că astazi, Ziua de 25 Decembrie, Ziua Crăciunului, Ziua Nașterii Domnului este așteptată cu bucurie și speranță de milioane de oameni, ca o zi a Renașterii, a Împlinirii și a Încrederii în ziua de mâine și în anul care vine.

Crăciun Fericit, La Mulți Ani, cu Sănătate, Belșug, Pace, Impăcare si Speranțe Implinite, tuturor! (Valentin Tănase, 24 decembrie 2015).

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.


Mangalia News, 25.12.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply