Site icon Mangalia News

Ficat de porc sau vițel cu ceapă multă și mămăliguță vârtoasă, ca la mama acasă

Ficat de porc sau vițel cu ceapă, rețeta simplă de tocăniță. O tocăniță de ficat înăbușit, cu ceapa multă, ieftină și gustoasă. Cum rămâne ficatul fraged? Când și cum îl sărăm? Cât se gătește ficatul de porc sau vitel? Mâncare de ficat prăjit cu ceapă călită, ca la mama acasă.

Este o reteta rapida care se prepara in 20-25 de minute. Cateodata folosesc ficat de vitel – mi se pare mai fraged si cu gust mai putin „salbatic” decat cel de porc.

In cazul de față vorbim despre o tocanita faina si aromata, cu multa ceapa. Ceapa este „cheia” acestei retete, ea fiind necesara in cantitate mare. Cu cat e mai multa ceapa, cu atat iese mai savuroasa aceasta mancare. Puteti folosi ceapa alba, rosie sau verde, in functie de sezon. Ficatul trebuie sa fie proaspat, preferabil in bucati mari pe care sa le feliati acasa. Sarea si piperul trebuie sa fie prezente din abundenta, pentru a asezona cum trebuie acest preparat. Timp de preparare: 10 minute. Timp de gatire: 25 minute. Timp Total: 35 minute.

Ingrediente:

Cum se pregateste ficatul de porc sau de vitel?

Continuarea, pe savoriurbane.com


Exit mobile version