Pomana porcului – rețeta tradițională cu usturoi, mămăliguță și murături

0
1045
Pomana porcului – rețeta tradițională cu usturoi, mămăliguță și murături. Cum se prepară pomana porcului la cuptor, la ceaun sau în cratiță? Tochitură cu carne, untură, cârnați de casă, caltaboși cu orez și usturoi. Rețete tradiționale cu carne de porc.
Cantitățile de mai jos sunt orientative pentru 6-8 porții. Fiecare face pomana porcului din câtă carne dorește, în funcție de numărul de persoane.
Portii: 6-8 porții de pomana porcului.
Ingrediente:
800 g carne de porc – bucăți, căzături (pulpă, spată, ceafă)
500 g piept de porc
2 fire de cârnați proaspeți
1 fir caltaboși proaspeți
3 linguri de untură
sare
piper
chimen sau cimbru uscat
boia dulce
1 căpățână de usturoi
opțional: 200 ml vin alb sec.
În plus:
mămăligă
pâine
salată de varză murată
jumări de porc
untură
ceapă roșie
castraveți murați
țuică, pălincă.

Continuarea, pe savoriurbane.com


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply