Cum se gătesc pipotele și inimile de pui, astfel încât să fie moi și fragede? Rețetă de tocăniță cu sos apetisant

0
278
carturesti.ro%20
Inimile și pipotele de pasăre (pui, rață, gâscă, curcan) sunt foarte gustoase, dacă sunt gătite corect. Sunt alcătuite din țesut muscular dens, au foarte puțină grăsime, iar prepararea lor necesită răbdare și timp. Cred că știm cu toții că acestea nu se prea gătesc „la minut”, deși sunt și rețete de inimi și pipote prăjite la grătar sau la tigaie.

De data aceasta am decis să fac o tocăniță de pipote și inimi fără boia, cu un sos mai deschis la culoare. Bineînțeles că nu lipsesc morcovul, ceapa, usturoiul și ardeiul roșu din această rețetă.

Pipotele și inimile au ieșit extrem de fragede și de gustoase! Dar cât a durat gătirea lor? Aici sunt mai multe variante:

  • în cratiță normală (la foc mic) – cca. 2,5-3 ore
  • în oala sub presiune (kukta sau de la multicooker) – 1 oră 10 minute.

Deoarece fierberea acestei tocanițe în oală clasică durează mult și mai trebuie și supravegheată ca să nu scadă excesiv lichidul (acesta trebuie completat din când în când), mi se pare că varianta de gătire sub presiune este cea mai indicată.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 6 porții bune de pipote și inimi cu sos de ceapă și usturoi.

Ingrediente:
1 – 1,2 kg pipote și inimi de pui
4-5 cepe
6-8 căței de usturoi
2 morcovi
1 ardei gras roșu sau kapia
2 linguri de ulei
sare, piper.
În plus:
– 1 lingură de făină desfăcută în 200 ml de lapte rece,
– verdeață tocată (mărar, pătrunjel),
– smântână pentru servire (opțional).

Continuarea, pe savoriurbane.com

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro



Leave a Reply