Site icon Mangalia News

Banias îşi mută gaşca de la PDL în fruntea PC

Senatorul constănţean Mircea Banias, demisionar din PDL şi proaspăt preşedinte al filialei PC Constanţa, lucrează de zor la formarea unei echipe de conducere. Aşa cum a precizat şi la preluarea filialei de la Constanţa, Banias s-a ţinut de cuvânt şi a luat, deja, după el câţiva democrat-liberali care îi sunt fideli.

Pe lângă fratele său, Emil Banias, alături de Mircea Banias vor mai veni fraţii Petrescu. Mai exact este vorba despre democrat-liberalii Paloma Petrescu şi Vicenţiu Petrescu care atâta timp cât Mircea Banias s-a aflat la conducerea interimară a PDL Constanţa au fost privilegiaţi cu anumite funcţii de conducere pe la diverse instituţii din Constanţa.

În semn de apreciere că au plecat de la PDL, Mircea Banias le-a acordat deja funcţii de conducere în structura judeţeană a PC Constanţa.

Astfel, Vicenţiu Petrescu a preluat funcţia de prim-vicepreşedinte a PC Constanţa, funcţie care până mai ieri i-a aparţinut fostului deputat Marian Motoc.

„Marian Motoc a decis să renunţe la această funcţie din motive personale. Are probleme de sănătate care sunt prioritare pentru el şi aşa s-a decis ca funcţia să fie preluată de Vicenţiu Petrescu, proaspăt venit în Partidul Conservator”, a declarat preşedintele executiv al PC Constanţa, Dan Nicolae Rahău.

Totodată, Rahău a confirmat şi faptul că există discuţii pentru ca Emil Banias să preia una din cele două funcţii disponibile de vicepreşedinte al PC Constanţa.

Mircea Banias a plecat din PDL la începutul lunii februarie şi a afirmat că la baza deciziei sale de a părăsi tabăra democrat-liberală a stat neconcordanţa dintre viziunea sa şi cea a partidului.

Despre preluarea şefiei PC Constanţa, senatorul Banias a declarat că nu a fost ceva premeditat. El a spus că atunci când a ales să demisioneze din PDL nu ştia că va merge mai departe alături de altă for-maţiune politică, însă, întrucât a primit propuneri de la foşti colegi de partid, a acceptat.

Printre negocierile avute cu cei de la PC s-a stabilit ca Banias să preia frâiele Organizaţiei Judeţene a PC Constanţa şi funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. În plus, i s-a promis că va putea candida pentru un nou mandat de senator, la Constanţa din partea USL.

Cuget Liber, Joi, 15 Martie 2012.

Exit mobile version