Site icon Mangalia News

“PRINTING 3D-FIRST STEPS” a primit finanțare, în cadrul proiectului Meet and Code! Astfel, Școala Gimnazială ”Gala Galaction” va fi prima școală din Mangalia care va avea laboratorul de Informatică dotat cu o imprimantă 3D

Evenimentul “PRINTING 3D-FIRST STEPS” propus de prof. Ciocîia Maria, prin Asociatia de parinti a Școlii Gimnaziale “Gala Galaction” din Mangalia, în cadrul proiectului ”Meet and Code”, a primit finanțare. Astfel, Școala Gimnazială Gala Galaction va fi prima școală din Mangalia ce va avea laboratorul de informatică dotat cu o imprimantă 3D.

Acest eveniment se adreseaza copiilor din clasele V-VIII, de la Școala Gimnazială ”Gala Galaction” Mangalia si are ca scop introducerea în lumea imprimării 3D. Evenimentul va avea loc in laboratorul de informatică al școlii, in format offline (fizic), cu un numar de 21 de participanti, sustinut de profesorul de informatica al școlii, Maria Ciocîia. Ne propunem să descoperim ce este o imprimantă 3D, care este structura și cum funcționează o imprimantă 3D, care sunt pașii care trebuie urmați pâna la imprimarea unui obiect, realizarea unor modele 3D in Tinkercad, pregatirea modelului 3D pentru imprimare, salvarea modelului în format STL si imprimarea modelului.

Copiii vor crea diverse modele in Tinkercad, vor incepe cu corpuri geometrice de studiat la matematica, vor descarca modele 3D de pe internet (de exemplu modele de celule pentru studiul lor la biologie), se vor axa pe obiecte necesare Clubului de Robotică (carcase pentru roboți, obiecte pentru lămpi de iluminat create la Clubul de Robotică al școlii, cu ajutorul placutelor Arduino). Se vor alege 3 obiecte dintre cele mai reușite pe care le vom imprima in timpul evenimentului.

Evenimentul nostru “PRINTING 3D-FIRST STEPS” a câștigat o mică finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

Prof. Maria Cocîia: ”Mai sperăm să obținem o finanțare și pentru câteva kituri Arduino, pentru începătorii de la Clubul de Robotică al școlii”…

MN: Orice donație publică va fi binevenită, pentru procurarea materialelor necesare activităților din cadrul Clubului de Robotică al Școlii ”Gala Galaction” din Mangalia. Titularul ”Asociația Părinților Gala Galaction Mangalia”, CIF: 21761837, are contul deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Mangalia. IBAN: RO65 RZBR 0000 0600 0919 0361.


Mangalia News, 03.09.2022.


Exit mobile version