Site icon Mangalia News

Cristian Radu: În extrasezon, toţi locuitorii Mangaliei vor circula gratuit cu autobuzele electrice – Interviu acordat publicației Focus Press[VIDEO] 

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a răspuns provocării Focus Press de a detalia proiectul autobuzelor electrice care au ajuns deja în sudul litoralului, concomitent cu o discuţie despre străzile din municipiu: când scapă de gropi, când se asfaltează? Un alt subiect al interviului s-a referit la drumul expres către sudul litoralului, un proiect care momentan nu primeşte finanţare de la Ministerul Transporturilor, deşi este un proiect asumat prin hotărâre de Guvern încă din 2015.

(…) „În 2016, când am demarat acest proiect de 10 milioane de euro, am spus că toţi locuitorii Mangaliei, începând din 15 septembrie, până în 15 iunie, vor circula gratuit – în această perioadă va fi gratuit. În intervalul 15 iunie – 15 septembrie, când este sezon, toată lumea va plăti, fie că este vorba despre turist sau localnic. Dar, în extrasezon, toţi locuitorii Mangaliei vor circula gratuit cu aceste autobuze electrice. (…) Noi nu vrem să facem profit”.

 

(…) „Primăria Mangalia se află oarecum în linie dreaptă cu varianta ocolitoare, un drum foarte important atât pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru turişti. Cei care tranzitează oraşul nu vor mai merge prin oraş, ci o vor lua pe margine şi vor ajunge în zona Limanu, 2 Mai, pentru a merge în Turcia, Grecia, Bulgaria sau se opresc în Vama Veche. Vorbim despre 7 kilometri de variantă. Dar, dacă discutăm despre cum ajungem în Mangalia, aici este o mare problemă şi sunt două variante, două proiecte: unul care ţine de Consiliul Judeţean şi am vorbit cu domnul preşedinte Mihai Lupu şi sper să se întâmple cât mai repede, pentru că este un proiect care a tot fost discutat, dar nu s-a întâmplat, însă actualul preşedinte a spus că îl va face, pentru că ştie că este important (…) şi a doua rută – drumul expres pe care în 2015 Guvernul şi-a asumat acest proiect prin hotărâre de guvern (…) Uitaţi-vă că au trecut 6 ani de zile şi nu s-a întâmplat nimic. Am văzut că din PNRR acest proiect al drumului expres a fost scos, pentru că… poate nu este important…, totuşi, turismul nu este important pentru România. Alte ţări promovează întens turismul pentru România, iar noi, din păcate, îl blocăm, ceea ce este păcat, pentru că sunt investiţii majore. În următorii ani, se vor investi în Mangalia circa 700-800 de milioane de euro. Deci, oamenii care investesc atâţia bani, şi nu doar în Mangalia, probabil şi în 23 August sau Limanu, vor vrea să ajungă aici şi mai repede. Nu spun că drumul spre Mangalia este important, şi cel de la munte, care văd că, la fel, nu este făcut de 20-30 de ani… Să sperăm că actualul Guvern va pune – n-aş spune presiune pe actualul ministru al Transporturilor, care este membru al guvernului – ci va găsi soluţii de finanţare. Sunt sute de mii de oameni care vin în această zonă. Vorbim despre staţiuni de interes naţional. La fel de important este şi aerodromul Tuzla, care este la 20 de kilometri de Mangalia. Dar nu vorbim doar despre staţiunile pe care le administrează Mangalia, vorbim despre Eforie, 23 August, Costineşti, Vama Veche, 2 Mai. Consiliul Local are un parteneriat cu aerodromul Tuzla şi, de fiecare dată când ajung la Bucureşti, vorbesc şi despre acest proiectsă aterizeze charterele şi pe aerodromul Tuzla….”.

Declaraţiile complete, în materialul VIDEO:

Articolul integral, pe focuspress.ro, 20.07.2021.


Exit mobile version