Mersul autobuzelor electrice în Mangalia și în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp | Transportul public cu aceste autobuze este GRATUIT!

1
33904

carturesti.ro%20
farmec.ro

UPDATE: Programul autobuzelor electrice în sezonul estival 2023 este AICI.

Conform graficului de circulație, afișat în fiecare stație de autobuz, acestea vor circula, într-o primă etapă, de luni până vineri, între orele 06:00 – 22:00, pe un traseu din oraș și stațiuni, începând din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 și până în Olimp, zona blocurilor C1-3, precum și pe arterele principale din toate stațiunile. În plus, locuitorii Mangaliei, atât din zonele centrale, cât și cei care locuiesc în cartierul de case vor beneficia de același transport nepoluant, ecologic.

Primăria Mangalia a scos pe traseu, începând de luni, 1 august 2022, autobuzele electrice achiziționate în cadrul unui proiect cu fonduri UE, care asigură, gratuit, transportul public în localitate, inclusiv în stațiunile Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun-Olimp.

Prin implementarea acestui proiect, Mangalia devine prima localitate din județul Constanța, în care se introduce transportul public ecologic, cu autobuze electrice, fără costuri din partea călătorilor – turiști sau localnici. În plus, Mangalia are și stații de autobuz.

„Pe toată perioada sezonului estival, turiștii aflați în vacanță, în sudul litoralului, pot circula gratuit cu transportul public, de la gară la hotel, sau între stațiuni și oraș. După anularea taxei de parcare pentru încurajarea turismului în stațiunile Mangaliei, iată că venim acum cu o nouă măsură menită să atragă mai mulți turiști în această zonă a litoralului”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Potrivit documentației, gratuitatea se oferă până la finalizarea proiectului, respectiv decembrie 2023.

Edilul orașului a explicat că, ulterior, va propune Consiliului Local adoptarea unei Hotărâri, prin care să se asigure gratuitatea transportului public și după data respectivă. Conform graficului de circulație, afișat în fiecare stație de autobuz, acestea vor circula, într-o primă etapă, de luni până vineri, între orele 06:00 – 22:00, pe un traseu din oraș și stațiuni, începând din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 și până în Olimp, zona blocurilor C1-3, precum și pe arterele principale din toate stațiunile. În plus, locuitorii Mangaliei atât din zonele centrale, cât și cei care locuiesc în cartierul de case vor beneficia de același transport nepoluant, ecologic.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 05.08.2022. (republicat: 28.08.2022; 02.06.2023).piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


1 COMENTARIU

  1. […] Conform graficului de circulație, afișat în fiecare stație de autobuz, acestea vor circula, într-o primă etapă, de luni până vineri, între orele 06:00 – 22:00, pe un traseu din oraș și stațiuni, începând din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 și până în Olimp, zona blocurilor C1-3, precum și pe arterele principale din toate stațiunile. În plus, locuitorii Mangaliei, atât din zonele centrale, cât și cei care locuiesc în cartierul de case vor beneficia de același transport nepoluant, ecologic, informeaza mangalianews.ro. […]

Leave a Reply