Site icon Mangalia News

Sărutul vieții | Dana Fodor Mateescu

Sărutul vieții | Dana Fodor Mateescu

„Această fotografie premiată în 1967, realizată de Rocco Morabito, a fost intitulată „Sărutul vieții” si prezintă pe cei doi operatori electrici, Champion Randall și JD Thompson, pe un stâlp de electricitate.

Au făcut întreținere de rutină, când campionul a atins una dintre liniile de inaltă tensiune din vârful stâlpului de electricitate. Peste 4.000 de volți au intrat în corpul Campionului și inima i s-a oprit instantaneu (un scaun electric folosește aproximativ 2.000 de volți).

Centurile de siguranță au evitat căderea, iar Thompson, care urca sub el, s-a prins repede de el și i-a suflat, gură la gură. Nu a putut să efectueze resuscitarea cardio-pulmonară în acele circumstanțe, dar a continuat respirația gură la gură, menținând plămânii lui Champion activi, până când a simțit o ușoară bătaie, apoi a desfăcut hamul și a coborât cu el pe umăr.

Thompson și alți lucrători au construit rcp pe teren pentru Champion, a cărui respirație și ritm cardiac au fost restaurate treptat.

Apoi au sosit paramedicii și recuperarea lui Champion a fost completă. Însoțitorul său îi salvase viața cu ceea ce în imagine arată ca un sărut. Champion a supraviețuit și a trăit până în 2002, când a murit din cauza insuficienței cardiace, la 64 de ani. Thompson continuă să trăiască și azi.

Fotografia a fost publicată în ziare din întreaga lume și a câștigat premiul Pulitzer, în 1968.

Există prieteni care nu sunt prieteni și există prieteni care sunt mai mult decât frați”.

Sursa: Smile to life. Credit foto: Rocco Morabito.

Noiembrie 2020. Autor: Dana Fodor Mateescu.

MN: Articolele semnate de Dana Fodor Mateescu și publicate de cotidianul online Mangalia News, pot fi citite AICI. Merită!  În același timp, vă recomandăm cu căldură să vizitați și colecțiile de Artă populară de pe Artizanescu.ro și să comandați obiectele de artizanat preferate. Artizanescu.ro – https://www.artizanescu.ro/ – respectă tradițiile românești!


Mangalia News, 27.12.2020.


Exit mobile version