În pielea goală, pe acoperișul fierbinte! – Dana Fodor Mateescu

0
579

În pielea goală, pe acoperișul fierbinte, de Dana Fodor Mateescu”O nouă apariție la editura ROCART, în câteva zile. O prozatoare de excepție, cu o vervă unică, Dana Fodor Mateescu”. (Călin Vlasie).

Dana Fodor Mateescu: V-am zis că vine? 🙂 Mulțumesc, Bianca! Mulțumesc, Călin Vlasie!

…A doua zi a fost paranghelie. Tataia a înghițit greșit doctoriile. Nu știam cum le-a combinat și ce a luat. După vreo jumătate de oră, s-a albit la față, a dus mâna la burtă și a zis atât: „Au!” Apoi s-a cufurit liniștit pe el.
„Mtulai, Doamniee, ce te-ai gândit fașe, Jeorjică, draghe? Lumeee! S-o căcat pă iel, mtulai! Om cu carte, l-o citit pă Marx! S-o căcat tăt, ni la iel, mi-o împuțât casa.”
Zvonul s-a răspândit rapid în curte, apoi pe toată strada, ca o putoare incredibilă, de nemirosit. Lumea, pe la garduri. Întreba.
Eu, care uitasem că i-am amestecat medicamentele, am apărut repede: ”Ce-a pățit tataia?”
Dar tataia ori adormise, că luase și somnifere, ori era într-o semicomă, la sfat cu Sfântul Petru, habar n-am. Cert e ca imaginea lui, și duhoarea ca un abur m-au lovit drept în frunte. Atunci, mi-am amintit brusc de prostia cu soldații din pastile și am icnit. Bunică-mea s-a prins imediat. „Nu cumva, tu?”
Mi-am ascuns ochii. Acolo citea ea tot! S-a uitat bănuitoare spre medicamente. Păreau în regulă. Dar când s-a apropiat și a deschis o cutiuță a înțeles. ”Mno, bată-tie soarele, acu` l-ai omorât și pă bunică-tu!”
Avea dreptate! Până la tataia, mai ucisesem patru gândaci mari, de pivniță, pe Calimero, un pui negru de găină (din greșeală, jur că n-am vrut să-l lovesc! pe el chiar îl iubeam!) și un cocoș isteric și pititc, (Ceaușescu) care mă ciupea până-mi curgea sângele șiroaie pe picioare.
Mi-a stat inima. ”Cine? Eu? Nu-i adevărat!”, am țipat, tremurând ca scuturată de friguri.
„Dară cine? Io?”, a continuat ea furioasă. „Nu vezi că suflă-a colivă?”

Continuarea, în revistatreispe.wordpress.com

MN: Cărțile scrise cu har de Dana Fodor Mateescu pot fi comandate AICI. Articolele semnate de Dana Fodor Mateescu și publicate de cotidianul online Mangalia News, pot fi citite AICI. Merită! 😀 În același timp, vă recomandăm cu căldură să vizitați și colecțiile de Artă populară de pe Artizanescu.ro și să comandați obiectele de artizanat preferate. Artizanescu.ro – https://www.artizanescu.ro – respectă tradițiile românești!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 04.12.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply