Site icon Mangalia News

Cultura generală pe cutia cu lapte. La pas prin Țara lui Moș Crăciun, cu Liliana Pintilie – episodul 2

Nu sunt o fană a reclamelor, dar de data asta o să vă spun ceva despre laptele meu preferat. Desigur calitatea contează, însă ambalajul face diferența. Oamenii ăștia s-au gândit că, dacă tot vrem să încurajăm consumul de lapte, să o facem cu cap, astfel încât micul dejun să devină o plăcere pentru cei care stau la masă.

Asa se face că ambalajul lor are pe fiecare fațetă a cutiei ceva interesant: poate fi, de exemplu, un feedback de la consumator care e multumit (desigur) de calitatea laptelui, poate fi o informatie legată de micșorarea consumului de plastic (aveau la un moment dat un plastic transparent prin care puteai vedea cât lapte mai este în cutie – au renunțat la el); poate fi un test de cultură generală; poate fi o problemă de perspicacitate, sau pot fi doar informatii despre contributia lor la calitatea mediului.

De ce mi se pare mie interesant să citesc informatiile de pe cutia de lapte? Pentru că, de ceva vreme lucrez cu copiii. Intr-o zi serveam masa impreună și, fiind inaintea sărbătorilor de Crăciun, s-au apucat ai nostri de numărat pe desenul foarte aglomerat (care reprezenta iarna) cei 5 Moș Crăciuni, 9 săniute, 4 pomi de craciun si 7 schiuri. 🙂 Fie că se face liniste pentru câteva minute (concentrarea, bat-o vina), fie că se amuză copios cel care reuseste primul rezolvarea enigmei, cutia de lapte face inconjurul mesei, spre deliciul adultilor.

Copiii vorbesc între ei, află lucruri noi și de ce nu, adaugă propriile experiențe la ceea ce se discută. Atmosfera la masă este destinsă, glumim și râdem împreună. Așa este și la noi acasa (ok, poate nu chiar de fiecare dată) și îmi place sș cred că așa este în multe familii din jur.

Quizz-ul cutiei de azi: Sortați câte trei. Răspunsurile sunt scrise la baza cutiei, cu susul in jos.

Sub data de expirare stă scris: Bun și după (această dată). Păi, să știti că așa e! Nu îmi amintesc să fi băut lapte stricat, zeruit, sau cum s-o mai numi, de când m-am mutat aici. Cum s-ar zice…, nu fac rabat de la calitate.

Fabricantul și-a atins scopul, consumatorii sunt multumiti și informati. Nu ar strica să luăm și noi exemplul lor. Poate se găsește un cititor care are un prieten ce sună un prieten, care lucrează la o fabrică de lapte… Restul îl deducem și singuri… Oare, la noi se poate?

Liliana Pintilie, corespondent Mangalia News în Nordul îndepărtat.

MN: Vă invităm să citiți și primul episod din acest serial ”nordic”, intitulat: Se întâmplă la case mari. La pas prin Țara lui Moș Crăciun, cu Liliana Pintilie.


Mangalia News, 09.03.2020.


Exit mobile version