Site icon Mangalia News

Lucian Ciuchiță – Scenă “fierbinte”, la Paris…

– Mă rog, asta înseamnă să iubeşti cu adevărat, să simţi că-ţi este dor permanent de cel de lângă tine!, răspunse Celeste şi, după ce lăsă să-i cadă halatul pe covorul de lângă pat, se strecură bucuroasă sub cearşaf lângă Cesar.

Ghemuită la pieptul lui cald, se simţea mai fericită decât o pisicuţă tolănită lângă gura sobei. Braţele lui puternice o strângeau cu forţă, ferm şi protector, de parcă cineva ar fi vrut să i-o răpească.

Buzele lui fierbinţi străpunse atât de fiorii dragostei cât şi de sângele care-i clocotea în vine, căutau cu disperare să le cuprindă pe ale ei… Apoi, contopite, „bouche a bouche”, cu atâta naturaleţe, păreau să dea naştere unor noi forme de viaţa care avea o singură gură…

Sărutul lui plin de pasiune părea un vulcan fierbinte care se revarsă peste buzele ei la fel de fierbinţi, senzaţia unui fior lăuntric ca de izvor ce se prelinge pe tâmplele unui versant ameţit de mirosul brazilor. Mâinile lui cuprind umerii dezgoliţi ai Celestei… Apoi, palmele urcă lin spre faţa ei, mângâindu-i obrajii fierbinţi şi părul bălai, într-un ritual numai de ei ştiut…

Mângâierile continuă în acel preludiu captivant, pe sânii semeţi, cu sfârcuri învârtoşate şi apoi pe coapsele voluptoase atât de provocatoare… Brusc, Celeste realizează că a fost un partener pasiv şi că ea, parte a acestui joc, este cazul să preia iniţiativa. Pătrunsă de aceiaşi fiori ai dragostei, fără fandoseli de mironosiţă, fără inhibiţii, ca o curtezană experimentată, se eliberează „violent” din braţele lui… Îl împinge „brutal” cu mânuţele ei delicate, cu degete fine şi lungi, ca să stea la orizontală… apoi, profitând de noua poziţie, în care femeia este deasupra bărbatului, îi sărută pieptul musculos, continuând lasciv, cu limba şerpuind o dâră de iubire până către ombilic, când… Cesar intervine cu acelaşi aplomb al trăirilor afective primare şi o răstoarnă cu un gest ferm dar senzual, acompaniat de mângâieri şi săruturi fierbinţi…

Preludiul, ce pare a nu dori să se sfârşească vreodată, continuă şi mai pigmentat, cu alte fantezii de moment care îi conduc, negreşit, către o stare de beatitudine sau beţie a simţurilor, o plăcere care depăşeşte graniţele oricărei iubiri pasionale, o adevărată evadare în oceanul dragostei şi al pasiunilor nebănuite…

Corpurile lor se unesc de parcă n-au fost niciodată dezlipite, un întreg care, doar din anumite motive, trebuie să fie divizat în două părţi complementare… Îşi revin cu greu din această încleştare, Timpul însuşi părând că s-a oprit în acele momente magice… O tăcere languroasă se aşterne peste ei.

Cesar reuşeşte cu greu să îngaime câteva cuvinte care, chiar nu au doar efectul să spargă liniştea, ci şi să vibreze armonios la postludiu din aria dragostei…

– Mi-aş dori să nu se termine niciodată iubirea noastră, să fie nemuritoare…

Celeste îl privea cu multă pasiune, ceea ce nu o împiedică să realizeze că acum este momentul cel mai prielnic să-i destăinuie hotărârea ce o luase. Alese, cum numai femeile ştiu să o facă, calea cea ocolită. Apăsă lin pedala acceleraţiei din maşina dragostei:

– Eu te iubesc şi mai mult! Noi, femeile, simţim dragostea prin toţi porii, nu putem să trăim fără ea, viaţa noastră nu are sens fără iubire, murim, ne ofilim precum florile care nu se hrănesc cu apă şi lumină. Dragostea mea sunteţi voi doi, Apa şi Lumina de care am nevoie. Ştii, privindu-te pe tine şi pe Kysa în timp ce dormeaţi, m-am gândit că trebuie să schimb ceva în viaţa mea, să petrec mai mult timp împreună cu voi. Este ceva ce am simţit în aceasta dimineaţă, un fior, o premoniţie. Parcă astăzi ar fi ultima noastră zi împreună. Sincer, iubitule, cred cu toată fiinţa că trebuie să ne trăim altfel viaţa. Îmi doresc o schimbare majoră… şi asta foarte curând. Simt că va fi o schimbare, cu adevărat majoră, dar aş vrea să fie alegerea noastră… Tu ce părere ai?

(fragment din romanul Celeste, Planeta Purgatoriului, de Lucian Ciuchiță).


Lucian Ciuchiță este poet, romancier, dramaturg, eseist si scenarist român. S-a născut la 10.02.1969, în Râmnicu-Vâlcea, jud. Vâlcea; tatăl său, Apostol Ciuchiță, ofițer de carieră, iar mama, Lucia Ciuchiță (născută Scarlat), era educatoare. A fost elev al Scolii Generale Nr. 2 și a absolvit Liceul Energetic din Rm. Vâlcea, in 1987. Este absolvent al Facultății de Cibernetică din ASE Bucuresti (1988-1993). In 1999, obține doctoratul in Cibernetică și Statistică la ASE Bucuresti.

A lucrat in Televiziunea Română, in perioada 1990-2002, ca reporter special, redactor și realizator de emisiuni. A inceput activitatea jurnalistică cu prima emisiune studențească „Gaudeamus”, imediat după revolutia din ’89, fiind unul dintre studenții revoluționari care au participat la evenimente. In iunie 1990 este angajat redactor la redacția de știri a TVR. După realizarea a două filme documentare, este primit in Uniunea Cineaștilor din Romania, în mai 1991, în Asociatia Dramaturgilor de Film.

A realizat peste 1000 de reportaje si sute de emisiuni, cele mai cunoscute fiind: „Lege si fărădelege”, „Transfocator”, „Actualități”, „Poliția in acțiune”, „Bună dimineața”, precum și rubrici in cadrul altor emisiuni de cultură și artă.

A fost profesor universitar și a predat Statistica și Modelare Economica la ASE, Universitatea Româno-Americană și Universitatea N.Titulescu. De asemenea, a predat Economie la Academia de Poliție. In momentul de față este cercetător stiințific asociat la Academia Română.

Ca scriitor, debutează in 1996, cu volumul de poezii „Oameni si țărmuri”, cu prefața de Marin Sorescu. Este discipolul maestrului Marin Sorescu, cu care a avut o frumoasă colaborare, in ultimii ani de viață ai regretatului scriitor. Au urmat alte două volume de poezii, „Căutătorul de zimbri” și „Florile binelui”, iar primul roman, „Comisarul Caron-Dispariția”, a fost publicat in 2005. In perioada 1997-2006 a publicat mai multe cărți economice și o analiză a fenomenului terorist contemporan.

A scris trei scenarii de film de lung metraj și a realizat trei filme documentare. Până in momentul de față, a publicat 30 de cărți, atât volume de poezie cât și romane, nuvele, eseuri. Cele douăsprezece romane se găsesc în toate librăriile din România și se bucură de aprecierea cititorilor.

Iată o listă cu acestea: Insula Purgatoriului (roman distopic); Copoiul din Cardiff (roman polițist-filozofic), Taifun in adancuri (thriller), Gemenii lui Bormann (roman istoric), Celeste-Planeta Purgatoriului (SF, fantasy), un volum de eseuri filozofice intitulat “Monada Ratiunii”, romanul pamflet “Desertul fluturilor albi”, Submarinul teroristilor (roman de spionaj) si romanul semi-autobiografic, “250 de kilometri si un secol de amintiri”, “Pasărea de Foc a tinereții” (roman), “Plutonul nătăfleților si alte povestiri”

In 25 iunie 2019, a fost lansat romanul “Cuțitele rosii”, la Muzeul Național al Literaturii Române. Romanul “L’ile du purgatoire”, lansat la Salon du Livre-Paris in data de 17 martie 2019, se bucură de recunoaștere internațională, fiind promovat in țările francofone. Romanul amintit a fost lansat și la Salon du Livre de Montreal 20-25 noiembrie, 2019… De fapt, o dublă lansare, doarece cel mai recent roman, „Ce caută povestea mea în filmul lor”, a fost lansat in data de 24 noiembrie 2019, la Târgul Gaudeamus.

Lucian Ciuchiță este cunoscut internațional și pentru procesul de plagiat pe care îl are cu 5 case de producție de la Hollywood, care au realizat filmul Escape Plan, cu Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone in rolurile principale. Producatorii filmului au folosit scenariul lui Lucian Ciuchiță, dar au uitat să-l treacă pe generic și, desigur, să-i plătească drepturile cuvenite. Un proces inechitabil care durează de sase ani și acum se află pe rol la Curtea de Apel București.

MN: Poet, romancier, dramaturg, eseist si scenarist român redutabil, Lucian Ciuchiță este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News.


Mangalia News, 08.03.2020.


Exit mobile version