Site icon Mangalia News

România are mai mult de un sfert din totalul cazurilor de tuberculoză din Uniunea Europeană

24 martie, Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei.

Și noi luptăm pe acest ”front” prin producerea mediilor de cultură Lowenstein-Jensen (LJ) folosite pentru izolarea bacilului Koch.

Prin contribuția profesorului Ion Cantacuzino, România a fost a doua țară din lume, după Franța, care a introdus, în anul 1926, vaccinul BCG (Bacilul Calmette-Guérin) împotriva tuberculozei.

În anul 1948 s-a preparat vaccinul BCG românesc (lichid) și s-a introdus vaccinarea antituberculoasă sistematică a copiilor. (facebook.com/Institutul-Cantacuzino).


România are mai mult de un sfert din totalul cazurilor de tuberculoză din Uniunea Europeană!

Tuberculoza (TB) rămâne o importantă amenințare de sănătate publică în regiunea europeană, cu toate că s-au înregistrat progrese importante în combaterea bolii și o scădere consistentă a incidenței.

Dintre țările Uniunii Europene, România iese în evidență prin numărul mare de cazuri raportate (mai mult de un sfert din totalul UE/SEE) și prin cea mai mare rată a cazurilor de tuberculoză, în raport cu numărul de locuitori.

Aceasta este concluzia celui mai recent raport de supraveghere și monitorizare a tuberculozei în Europa, publicat astăzi de Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC) și de biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Datele statistice analizate în raport sunt valabile pentru anul 2017.

Mai mult, pe rohealthreview.ro


Mangalia News, Duminică, 24 martie 2019.


Exit mobile version