România are mai mult de un sfert din totalul cazurilor de tuberculoză din Uniunea Europeană

0
1198

24 martie, Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei.

Și noi luptăm pe acest ”front” prin producerea mediilor de cultură Lowenstein-Jensen (LJ) folosite pentru izolarea bacilului Koch.

Prin contribuția profesorului Ion Cantacuzino, România a fost a doua țară din lume, după Franța, care a introdus, în anul 1926, vaccinul BCG (Bacilul Calmette-Guérin) împotriva tuberculozei.

În anul 1948 s-a preparat vaccinul BCG românesc (lichid) și s-a introdus vaccinarea antituberculoasă sistematică a copiilor. (facebook.com/Institutul-Cantacuzino).


România are mai mult de un sfert din totalul cazurilor de tuberculoză din Uniunea Europeană!

Tuberculoza (TB) rămâne o importantă amenințare de sănătate publică în regiunea europeană, cu toate că s-au înregistrat progrese importante în combaterea bolii și o scădere consistentă a incidenței.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dintre țările Uniunii Europene, România iese în evidență prin numărul mare de cazuri raportate (mai mult de un sfert din totalul UE/SEE) și prin cea mai mare rată a cazurilor de tuberculoză, în raport cu numărul de locuitori.

Aceasta este concluzia celui mai recent raport de supraveghere și monitorizare a tuberculozei în Europa, publicat astăzi de Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC) și de biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Datele statistice analizate în raport sunt valabile pentru anul 2017.

Mai mult, pe rohealthreview.ro


Mangalia News, Duminică, 24 martie 2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply