Site icon Mangalia News

OPINII despre articolul “Are Mangalia o Strategie de Dezvoltare Locală?”

vio-xulescuVio Xulescu: Ieri a apărut un articol pe mangalianews.ro, avându-l ca protagonist pe domnul consilier Mihai Sorin. Un articol bine formulat, în care totul sună perfect, așa cum sună de altfel toate promisiunile politicienilor de pe meleagurile noastre.

Domnul Sorin Mihai (de meserie profesor) ne spune așa: ”Principalele mele propuneri pentru rezolvarea priorităților Mangaliei au fost: construirea unui campus preuniversitar în zona Dobrogea 1 (în prima ședință)…”. Sună bine, nu?! Toți vrem condiții normale de studiu în școli pentru copiii noștri.

   Dar unde dorește dumnealui să fie construit acest campus? În cartierul Dobrogea 1, cartier cu străzi fără utilități, cartier fără asfalt în care oamenii trăiesc mai rău decât la țară. Înainte de campania electorală fusese alocat un buget pentru această zonă uitată de administrația locală timp de 4 ani. Imediat după alegeri, în ședința de CL, s-a votat o rectificare de buget prin care această zonă a fost din nou privată de fonduri. Acestea au fost pur și simplu tăiate. Domnul Sorin Mihai a fost printre cei care au votat această tăiere de fonduri, fără a contesta măsura.

   Iar acum ne spune că este prioritar să construim un campus pentru copiii noștri într-o zonă fără apă, fără asfalt, fără canalizare. Asta după ce dumnealui a ajutat ca această zonă să rămână în situația în care este.

   Stau și mă întreb dacă acest articol este o glumă proastă, o declarație politică pompoasă, praf în ochi sau bătaie de joc…?

   Iar acum vine cireașa de pe tort: domnul profesor a votat inclusiv pentru tăierea fondurilor alocate pentru mansardea Școlii Nr. 5 (școală la activează ca profesor), pentru tăierea fondurilor alocate Școlii Sf. Andrei, pentru tăierea fondurilor alocate culturii…. Cam tot ceea ce ne-am fi așteptat ca un profesor să apere cu înverșunare..

   Articolul cu pricina: http://www.mangalianews.ro/…/sorin-mihai-are-mangalia-o-st…/

Ședința de CL în care s-a votat tăierea fondurilor respective:

http://www.callatis.tv/consiliul-local-mangalia-in-sedinta/

Fotografiile sunt luate de pe site-ul mangalia.ro, iar prima aparține domnului Menabit.

   http://www.mangalia.ro/wp-content/uploads/2016/07/HCL-16.pdf


Menabit OzzyScriu in apărarea colegului meu, dl. profesor Sorin Mihai.
În ultimul timp am cunoscut omul Sorin Mihai si din discuțiile avute am constatat ca este bine intenționat.
Eu am informații despre ce se întâmplă in primarie pentru ca am fost antrenat in acest sens, datorita meseriei pe care am avut-o. Dl Sorin Mihai a început sa ia la cunoștința si sa înțeleagă situatia reală mergând frecvent in primarie si punând întrebări. Eu si colegii mei am mers în stradă si am constatat direct problemele orasului.
Am confruntat ceea ce am aflat fiecare, pe surse diferite cum ar veni, si am ajuns la concluzia de nefuncționalitate a aparatului executiv.
Stiu ca eu sunt mai brutal in a tranșa problemele, lucru care poate imi dăunează. Pentru ca vreau sa schimbe lucrurile in bine acum, fara sa mai pierdem timpul. Este maniera mea de a aduce lucrurile bune la consecință.
Dar cum nu sunt singur, – suntem membrii unui grup de partide intr-o alianță – si deoarece muncim împreuna la hotărârile CL, au loc dezbateri pana cand se conturează ce este mai bine pentru oraș.
Acest mandat de consilieri a pornit diferit fata de cum eram obișnuiți, cred ca a surprins pe fiecare consilier din aceasta alianța ca nu au loc la masa dezbaterii interesele politice, ci doar problemele care au adus Mangalia in stare precară si că se muncește la soluții.
De aceea se cer informații executivului, pentru a cunoaște situația reală a aparatului executiv, pentru a cunoaște unde se greșește, ca sa știm ce trebuie sa corectam.”

Exit mobile version