Site icon Mangalia News

Elevii olimpici cu care se mândreşte Constanţa

olimpiciconstantaBianca Nicoleta Petrea.

CUGET LIBER: Săptămâna „Şcoala Altfel“ a fost pentru zeci de mii de elevi constănţeni un bun prilej de recreere şi… descoperire, în timp ce colegii lor s-au confruntat cu alţi elevi din ţară în competiţiile cele mai de vârf ale minţii – olimpiadele naţionale.

La Sovata, respectiv Târgu Mureş, a avut loc etapa naţională a Olimpiadelor de Matematică pentru clasele V-VI şi VII-XII, la care elevii Şcolii Gimnaziale Spectrum Constanţa, sub îndrumarea prof. Cristina Văcărescu, s-au clasat din nou pe locurile fruntaşe. Medalie de aur a obţinut Alexandru Girban (clasa a VII-a), alţi trei elevi Aisel Abibula, Arin Păcuretu (ambii clasa a VI-a) şi Vlad Vergelea (a VII-a) s-au întors cu medalii de argint, în timp ce Matei Palcău (a VI-a) a câştigat bronzul. (…)

**********************************************

Bianca Nicoleta Petrea, elevă în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia, a participat de patru ori con-secutiv la Olimpiada de Istorie, iar de două ori s-a calificat la etapa naţională. La această ultimă ediţie, a fost distinsă cu menţiune. „Mi-a plăcut să învăţ, mai ales că, fiind în clasa a XII-a, este ultima olimpiadă la care particip. Sunt pasionată de istorie, iar doamna profesor Silvia Cuseac mi-a alimentat interesul pentru această disciplină. Această ediţie mi-a adus satisfacţii deosebite, sunt foarte mulţumită de ceea ce am reuşit. Este adevărat că am depus mult efort pentru a mă pregăti la nivel înalt, dar munca mea a fost răsplătită şi mă bucur că am trăit spiritul olimpiadei”, a declarat Bianca Nicoleta Petrea.

Astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa centralizează rezultatele obţinute de toţi elevii constănţeni participanţi la numeroasele olimpiade naţionale la care au reuşit calificarea.

Vă invităm să citiți articolul integral în cugetliberonline.ro, Marţi, 26 Aprilie 2016. Autor: Simona ANGHEL

(N.red.: Și eleva Cristescu Maria, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Mangalia, a obtinut mențiune la faza națională a Olimpiadei de educație tehnologică, desfășurată la Iași).


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Exit mobile version