Site icon Mangalia News

Un cadou FOTO-VIDEO, de Mărțișor: „Dobrogea, doar un pic!” | „Relaxare. Sunete și imagini din Dobrogea”, de Mircea Bezergheanu

„Dobrogea, doar un pic!”, de Mircea Bezergheanu.

„Astăzi omul este departe de magie și este sclavul unei dihotomii cerebrale care îl împiedică să înțeleagă lumea. Departe de o viziune holistică a Universului, omul modern pierde oportunitatea de a vedea Universul și, deci, și pe sine însuși ca ființă divină, delegând sacerdoți și oameni de știință pentru a-l proteja de incertitudinile vieții. Ruptura s-a produs când viziunea Platoniană a fost înlocuită de rigoarea Arhimediană. Conducătorii lumii au luat puterea Magilor și au rupt-o în două – o parte a fost dată conducătorilor religioși, iar cealaltă parte, oamenilor care studiau știința. Astfel, omul, a pierdut legătura directă cu Misterul, apelând la intermediari pentru tot ceea ce îl copleșește. Știința i-a dat tehnologia care l-a înrobit și debilizat, iar religia i-a dar speranța că cineva îl va salva, făcându-l să creadă că nu trebuie să mai lupte pentru Libertate, libertate ce a devenit doar un cuvânt violat în arsenalul politicienilor noi. Oamenii, orbiți, au căutat formule pentru orice, ajungând astăzi la un impas, deoarece formulele noilor științe – Fizica cuantică, spre exemplu – anulează deja axiomele si formulele secolului trecut – Relativitatea fiind una dintre ele”.
Textul este o sinteză după ce m-am inspirat din opera profesorului Corrando Malanga, am încercat să condensez tot ceea ce am citit acolo”.

„Relaxare. Sunete și imagini din Dobrogea”:

MN: Alte albume Foto/Video extraordinare, realizate de Mircea Bezergheanu și publicate de Mangalia News, pot fi vizionate AICI.

Mangalia News, 01.03.2024.


Exit mobile version