Site icon Mangalia News

Valentin Tanase – Brigitte Bardot, mitul feminin absolut al celei de-a doua jumătăți a veacului încheiat [galerie FOTO]

Lumea cinematografului, lumea spectacolului lansează periodic vedete care devin pentru o bună bucată de timp stele strălucitoare în universul public, înainte de a apune, pentru a face loc noilor venite. Există însă și legende care rămân vii peste timpuri și vremuri, fără a-și pierde nimic din strălucire.

Una dintre aceste legende este și va rămâne Brigitte Bardot, mitul feminin absolut al celei de-a doua jumătăți a veacului încheiat. Imagine iconică a frumuseții feminine, naturală, liberă, dezinvoltă, sinceră, directă, eliberată de constrângeri și prejudecăți învechite, Brigitte Bardot a reinventat femeia modernă, femeia actuală. Celebritate mondială, cunoscută pretutindeni, chiar doar prin inițialele BB, ea continuă să rămână în atenția publicului, mult după încheierea carierei cinematografice prin lupta, dăruirea și activitatea sa dedicate apărării drepturilor animalelor.

Mă număr și eu printre nenumărații ei admiratori, care o consideră o legendă eternă. Astăzi, 28 septembrie, este aniversarea zilei sale de naștere. Mă alătur și eu miilor de iubitori din toată lumea care îi adresează urări, la care adaug câteva desene, ba chiar și o sculptură inspirate de imaginea sa iconică.

Printr-o minune, grație prietenului meu, Jacques Gallien, Brigitte Bardot a primit mai demult desenele mele care o reprezintă, precum și imagini cu sculptura care îi este dedicată, aflată în curs de execuție. Drept urmare al acestui contact, mă număr printre foarte rarii fericiți care au primit aprecieri și urări trimise și iscălite de marea divă.

La mulți ani, Brigitte, la mulți ani, BB, la mulți ani, Bribri!
Mulțumesc pentru că exiști!

Valentin Tănase, 28 septembrie 2020, București.

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.


Mangalia News, 28.09.2021.


Exit mobile version