Site icon Mangalia News

ȘCOALA SĂPTĂMÂNII: „Digitalizarea nu este totul, dar este viitorul”, la Școala „George Coșbuc”, 23 August, județul Constanța

„În proiectul Digitaliada am intrat fără reținere”, povestește Valentina David, directoarea Școlii din comuna 23 August, județul Constanța. „Inițial am crezut că ne vom îmbunătăți baza materială, dar proiectul m-a contrazis. Cel mai mare beneficiu este că ne-a deschis mintea”.

Valentina David este profesoară de limba și literatura română și a preluat conducerea Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” 23 August, când școala făcea deja parte din proiectul Digitaliada. Astfel, a putut vedea reacțiile pozitive ale colegilor și schimbările prin care școala a trecut în acești doi ani.

„Am considerat că, în implementarea proiectului, va trebui să mai depașesc cel puțin două mari provocări: să conving colegii că digitalizarea este necesară – o temere ce s-a dovedit neîntemeiată deoarece colegii au fost foarte deschiși și au participat cu entuziasm la toate sesiunile interne de formare – iar a doua provocare, să convingem părinții și elevii că digitalizarea și aplicațiile nu sunt doar o joacă pe tabletă”.

În rândul colegilor profesori, beneficiile și oportunitățile deschise s-au văzut imediat, așa cum a observat și Nicoleta Camelia Alexandru, profesoară de matematică în cadrul școlii: „Proiectul Digitaliada oferă ajutor în folosirea diverselor aplicații utile în predare și evaluare. Participarea la sesiunile de formare din cadrul proiectului a reprezentat șansa de a colora în nuanțe atractive materia pe care o predau. Aceste sesiuni ne-au îmbunătățit cunoștințele, ne-au resetat și repoziționat în raport cu competențele sistemului educațional. Totodată, au fost un bun prilej de a face schimb de experiență cu alți profesori, de a cunoaște oameni noi, cu o vastă experiență profesională, modele de urmat în fiecare școală”.

Continuarea, pe digitaliada.ro

Abibula Aygun: Iată ca avem si Digitaliada! Momente frumoase. Magdalena Iacob, mai ții minte când discutam să ne creăm propria platforma cu Moodle? Apoi a urmat tabla interactivă cu OpenBoard si Cireașa de pe tort a fost aplicarea la programul Digitaliada 4.0, neștiind dacă vom fi sau nu acceptați. Surpriza a facut sa fim acceptați, devenind singura scoala din sudul Litoralului (dacă nu din Județul Constanta), care avea acces la această platforma! Mulțumim, Digitaliada!


Mangalia News, 26.07.2021.


Exit mobile version