ȘCOALA SĂPTĂMÂNII: „Digitalizarea nu este totul, dar este viitorul”, la Școala „George Coșbuc”, 23 August, județul Constanța

0
1052

farmec.ro
carturesti.ro%20

„În proiectul Digitaliada am intrat fără reținere”, povestește Valentina David, directoarea Școlii din comuna 23 August, județul Constanța. „Inițial am crezut că ne vom îmbunătăți baza materială, dar proiectul m-a contrazis. Cel mai mare beneficiu este că ne-a deschis mintea”.

Valentina David este profesoară de limba și literatura română și a preluat conducerea Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” 23 August, când școala făcea deja parte din proiectul Digitaliada. Astfel, a putut vedea reacțiile pozitive ale colegilor și schimbările prin care școala a trecut în acești doi ani.

„Am considerat că, în implementarea proiectului, va trebui să mai depașesc cel puțin două mari provocări: să conving colegii că digitalizarea este necesară – o temere ce s-a dovedit neîntemeiată deoarece colegii au fost foarte deschiși și au participat cu entuziasm la toate sesiunile interne de formare – iar a doua provocare, să convingem părinții și elevii că digitalizarea și aplicațiile nu sunt doar o joacă pe tabletă”.

În rândul colegilor profesori, beneficiile și oportunitățile deschise s-au văzut imediat, așa cum a observat și Nicoleta Camelia Alexandru, profesoară de matematică în cadrul școlii: „Proiectul Digitaliada oferă ajutor în folosirea diverselor aplicații utile în predare și evaluare. Participarea la sesiunile de formare din cadrul proiectului a reprezentat șansa de a colora în nuanțe atractive materia pe care o predau. Aceste sesiuni ne-au îmbunătățit cunoștințele, ne-au resetat și repoziționat în raport cu competențele sistemului educațional. Totodată, au fost un bun prilej de a face schimb de experiență cu alți profesori, de a cunoaște oameni noi, cu o vastă experiență profesională, modele de urmat în fiecare școală”.

Continuarea, pe digitaliada.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Abibula Aygun: Iată ca avem si Digitaliada! Momente frumoase. Magdalena Iacob, mai ții minte când discutam să ne creăm propria platforma cu Moodle? Apoi a urmat tabla interactivă cu OpenBoard si Cireașa de pe tort a fost aplicarea la programul Digitaliada 4.0, neștiind dacă vom fi sau nu acceptați. Surpriza a facut sa fim acceptați, devenind singura scoala din sudul Litoralului (dacă nu din Județul Constanta), care avea acces la această platforma! Mulțumim, Digitaliada!


Mangalia News, 26.07.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply