Site icon Mangalia News

Ziua Internațională a Jocului, “Ziua Porților Deschise“, la Grădinița cu program normal Nr.4, structură a Școlii Gimnaziale Nr.1 Mangalia [galerie FOTO]

28 mai, Ziua Internațională a Jocului, “Ziua Porților Deschise“, la Grădinița cu program normal nr. 4, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mangalia. O zi speciala pentru copii, părinții și bunici. O zi cu soare, veselie și joc.

Copilăria e o lume fericită prin însăşi esenţa ei. Fericirea de mai târziu se bazează pe cea din copilărie. Un om fericit este un om împlinit, este un om care şi-a găsit calea în viaţă. Pentru a îndruma paşii unui copil pe calea devenirii propriei personalităţi, educatorii, şi în general adulţii, care sunt responsabili de acest lucru, trebuie să ţină seama de faptul că jocul este preocuparea primordială a copilăriei.

Jocul este cea mai sigură cale de acces spre sufletul copilului, spre minunata lui lume de gânduri şi vise având reale valenţe formative. El contribuie la dezvoltarea intelectuală, socială, emoţională, fizică şi estetică a copilului, cultivă încrederea în forţele proprii şi spiritul de competiţie.

Activitatea de astăzi a avut ca obiective:

Pictură, modelaj, desen, jocuri de masa, jocuri logice, Karaoke, jocuri sportive, s-au desfășurat pe parcursul a două ore.

Copiii au fost vizibil impresionați, reacționând cu un cumul de comportamente: bucurie, uimire, curiozitate. Căutau privirea părinților și a doamnelor educatoare, pentru confirmarea acțiunilor.

În încheiere, copiii s-au bucurat de apariția unor personaje îndrăgite de ei: Minnie Mouse, Albă ca Zăpada si Mickey Mouse.

O zi de neuitat, impresionantă și utilă în care toți, copii și adulți, au fost importanți.

A transmis prof. Maria Cazacu, corespondent Mangalia News.


Mangalia News, Miercuri, 29.05.2019.


Exit mobile version