Site icon Mangalia News

CUM CREEZI O ȚINUTĂ SMART CASUAL?

CUM CREEZI O ȚINUTĂ SMART CASUAL?

În primul rând, moda casual se încadrează între stilul de stradă și cel elegant, ca să mulțumească nevoia de confort a iubitorilor de ținute cu ștaif. Același concept le oferă totodată mai mult rafinament purtătorilor încăpățânați de ideea de blugi cu pantofi sport. Dintre toate stilurile, cel casual pune cel mai mult accentul pe confort și pe exprimarea personală. Avantajul său major este că se adaptează cu ușurință ieșirilor în oraș, dar este viabil și pentru întâlnirile de afaceri ori pentru alt tip de evenimente.

Ținuta casual oferă posibilitatea de a te simți confortabil fără să faci rabat de la stil. Elementele de bază ale stilului casual sunt tricourile basic și jeanșii slim. Pe baza acestor două elemente foarte simple, poți obține mai multe declinări ale stilului, alegând, de exemplu, produsele marca Prada, prin alăturarea unor componente rafinate. De exemplu, dacă adaugi un blazer și o pereche de pantofi, poți spune că ești îmbrăcat casual-elegant. În schimb, dacă îți legi o cămașă în carouri la brâu și adaugi o jachetă din denim, poți spune, cu ușurință, că te încadrezi în stilul smart-casual.

Care sunt piesele de rezistență ale stilului casual?

·  Pantalonii. Jeanșii sunt poate cel mai popular articol vestimentar al epocii și nu par să dea semne de oboseală. Îi poți asorta la orice ținută, iar dacă ți se par prea simpli și anoști îi poți tăia, rupe și picta. Și așa ai obținut o pereche de jeanși rebeli, potriviți pentru stilul smart-elegant ori pentru grunge sau punk. Pantalonii din tweed: foarte versatili și confortabili, pot fi asociați cu o mulțime de alte materiale. Pe timp de vară, se potrivesc perfect cu un tricou polo și cu o cămașă din bumbac tehnic, iar când vine frigul, un pulover sau o maletă se dovedesc numai bune. Pantalonii chinos: într-o lume a modei dominată de jeanși, pantalonii chinos și-au făcut loc timid printre rafturi și au câștigat teren. Pentru adepții stilului casual-elegant, aceștia sunt o necesitate, deoarece se împacă foarte bine cu o pereche de pantofi eleganți și o cămașă. Chinos pot face față cu brio chiar și unei ținute elegante. Cu un click aici vei găsi produse similare, care te vor ajuta să concepi doar ținute în tendințe.

·  Blazerele. Pe lista hainelor ce creează confuzie se încadrează și blazerul. Un sacou mai sport? O jachetă mai elegantă? Unii designeri spun că blazerul este acel sacou bleumarin sau negru, cu buzunare aplicate și cu unul sau două rânduri de nasturi metalici aurii sau argintii. Orice abatere de la canoanele mai sus amintite face ca obiectul vestimentar să nu mai poată fi numit blazer. Ca nivel de formalitate, acest tip de sacou se încadrează stilului casual, adică între sacoul sport și cel de costum.

·  Tricotajele. O alternativă ideală pentru jachete și blazere sunt cardiganele și tricotajele. Materiale care respiră, cum ar fi lâna și bumbacul, sunt ideale pentru confortul termic pe perioada de toamnă. Dacă temperaturile scad chiar mai mult, trebuie să ai în vedere lâna și cașmirul. Cardiganele și puloverele în V sunt perfecte pentru a fi purtate peste un tricou sau o cămașă. Un alt model ce merită atenție este cardiganul cu guler șal. Acest tip de pulover nu doar că arată bine, dar este și foarte comod, iar ca bonus oferă un confort termic foarte bun.

Cum obții un look casual în câteva minute

Dacă ești la birou și vrei să te schimbi în doar câteva minute într-o ținută casual, poți să urmezi pașii de mai jos:

Un look casual este ușor de obținut cu haine comode, pantofi sport și bijuterii puține. Dar arta de a face ca o ținută obișnuită să aibă un aer lejer și să fie combinată cu gust cere timp și cunoștințe suplimentare.


Mangalia News, 15.06.2018.


Exit mobile version