Site icon Mangalia News

Școala, zguduită de revoltă. Venituri de lux pentru politicieni, salarii de mizerie pentru cadrele didactice

Venituri de lux pentru politicieni, salarii de mizerie pentru cadrele didactice.

„S-a deschis Cutia Pandorei”, a titrat pe site-ul propriu un post tv de știri: „Sindicatele din învățământ cer majorarea salariilor cu încă 10%, din decembrie”.

Vestea a căzut ca un trăsnet în mijlocul clasei politice, proaspăt întoarsă din vacanță. „Nemiloși”, și cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, sindicaliștii din învățământ solicită încă o majorare salarială, în condițiile în care Guvernul a aprobat majorarea veniturilor din Sănătate. După mai bine de doi ani de așteptări, cadrele didactice se revoltă și amenință cu boicotarea anului școlar.

Reacția a venit prompt, imediat după ce premierul Victor Ponta a anunțat majorarea salariilor medicilor, fără a fi și ei incluși în această majorare. Nu angajații din Sănătate sunt însă obiectul revoltei profesorilor. Indignarea acestora, ca de altfel a tuturor angajaților din sistemul bugetar, are la bază faptul că, de la 1 august, s-au triplat indemnizațiile înalților demnitari, iar în primăvară, parlamentarii și-au votat pensii de lux, fără nicio justificare.

Solicitarea sindicatelor din învățământ vine în condițiile în care Ministerul Educației a transmis deja o notă de fundamentare pentru Legea salarizării, care presupune mai multe sporuri și măriri, printre care majorarea salariilor profesorilor debutanți cu 70% și o creștere de maximum 177% pentru șefii de lucrări științifice și lectorii din învățământul universitar.

„Care sunt, de fapt, prioritățile politicienilor?!”

Continuarea, în tribunainvatamantului.ro, 28.08.2015.

Exit mobile version