Umiliţi, profesorii ies în stradă! "Salarii de mizerie, este strigător la cer!"

0
568

farmec.ro
carturesti.ro%20
profesorii

Săptămâna viitoare, când în calendarul anului şcolar 2015-2016 este programată „Şcoala Altfel“, sindicaliştii au decis să iasă în stradă, ca urmare a inechităţilor din noua grilă de salarizare.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, a declarat, ieri, că se constată, pentru anumite categorii de cadre didactice şi pentru personalul didactic auxiliar, că salariile propuse sunt mai mici decât cele actuale cu: 7% pentru educatoarele şi învăţătorii debutanţi, categorii care vor fi salarizate la nivelul salariului minim brut pe economie; până la 29% pentru învăţătorii şi educatoarele cu studii medii; 6% pentru profesorii debutanţi; 6% pentru informatician IA; 6% pentru administrator financiar gradul I.

De asemenea, salariile umilitoare propuse pentru debutanţi sunt „un îndemn” pentru tinerii performanţi să fugă de învăţământ.

„Dacă un salariu de 1.100 lei net, al unui profesor debutant, este mult prea mare şi Guvernul Cioloş a înţeles că trebuie să îl reducă cu 6%, iar un învăţător debutant trebuie să primească salariul minim pe economie, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ca actualul guvern să-şi dea demisia de onoare!”, a declarat liderul naţional.

Prima acţiune se va desfăşura luni, 18 aprilie, respectiv marţi, 19 aprilie, în intervalul orar 15-17, când sindicaliştii vor picheta sediul Guvernului.

„Când şi-au votat ei salariile nu a fost criză?“

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
Continuarea, în cugetliber.ro, Miercuri, 13 aprilie 2016.


Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply