Site icon Mangalia News

OPINII: De ce-mi vând votul: Roşii Spania culese de români – 7,90 lei Kg

În Piaţa din Obor, pe tarabă aşezate frumos, stau roşiile în aşteptarea cumpărătorului. Vînzătorul ingenios îşi instalează şi reclama prin care vrea să ademenească cumpărătorul. Pe hîrtia-reclamă stă scris frumos cu un marker negru esenţa situaţiei economice, sociale şi politice în care ne aflăm astăzi: Roşii Spania culese de Români: 7,90 lei Kg.

În Piaţa Obor FOTO Radu Bogdan Stoica.

Avem de dat nişte explicaţii? Nu cred. Este realitatea unei Românii devastate de sărăcie şi transformată într-o piaţă de desfacere şi o pepinieră de „negri albi” pentru plantaţiile “lumii civilizate”. Este o ţară în care săracii, ăia tot mai mulţi, nu-şi mai au locul şi rostul. Săracii, cei care duc greul acestei ţări, sînt astăzi diabolizaţi pentru că, vezi doamne, nu ştiu să aleagă „binele” şi aleg „răul”.

Falnicele noastre elite economice, culturale şi politice le reproşează cu dispreţ: săracilor le datorăm înapoierea şi sărăcia. „Plebea” ar fi bună, din punctul lor de vedere, doar dacă ar munci supusă şi ar vota „cum trebuie” pentru a le legitima poziţia lor socială pe care o consideră „naturală”. Iar alături de această clasă imensă, cea care construieşte realitatea profundă şi solidă a acestei ţări, mai stă un grup social care devine tot mai insuportabil pentru elita noastră „eficientă”, „de piaţă” şi „naturală”: bătrînii. Nu există loc şi respect pentru ei în această ţară. În perioada alegerilor asta se simte tot mai mult.

Iar pe canalele mainstream se aud tot mai des voci răspicate: oare nu ar trebui să introducem un vot cenzitar, oare nu ar trebui să punem limite de vîrstă pentru votanţii bătrîni, oare nu ar trebui să limităm dreptul la vot celor „asistaţi sociali”? Roşii Spania culese de Români: 7,90 lei Kg. Asta ar trebui să fie imaginea campaniei electorale pentru că prinde esenţa realităţii în care trăim.

Citește mai mult: adev.ro/n5yyea

Exit mobile version