Site icon Mangalia News

Veteranii de război din Mangalia, recompensaţi de municipalitate

Zeci de militari ai Garnizoanei Mangalia, ofiţeri în retragere şi rezervă, veterani de război, cetăţeni ai oraşului au asistat la manifestările dedicate Zilei Naţionale a Veteranilor de Război. La eveniment, a fost prezent edilul Mangaliei, Radu Cristian, care, într-un cadru festiv, a cinstit şi omagiat pe cei 11 veterani de război ai Mangaliei. Cu această ocazie, primarul a înmânat veteranilor diplome de excelenţă şi un ajutor financiar.

Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă de către Garda de Onoare. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat faptele de vitejie ale veteranilor de război, care au luptat pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

“În urmă cu 112 ani, prin Decretul din 29 aprilie 1902, participanţii la Războiul de Independenţă au fost declaraţi, pentru prima dată, veterani de război, oferindu-li-se astfel un onorant şi binemeritat statut”, a precizat comandorul Vasile Chirilă.

La rândul său, edilul Mangaliei, Radu Cristian şi-a exprimat recunoştinţa faţă de foştii ostaşi care s-au jertfit pentru ţară. “Sunt onorat că sunt contemporan cu dumneavoastră. Ne mândrim că ne sunteţi alături şi vă asigur că meritaţi respectul întregii comunităţi”, a declarat primarul Radu Cristian.

În cadrul evenimentului, a avut loc ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Piaţa Republicii, din partea tuturor delegaţiilor prezente. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele celor prezenţi.

Ziua Veteranilor de Război este o zi specială, un moment de referinţă pentru a cinsti şi omagia venerabilii ostaşi ai ţării, care au oferit de-a lungul timpului lecţia demnităţii şi a patriotismului. În semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă s-a instituit – prin Legea nr.303/2007 – Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită, anual, pe 29 aprilie.

29 aprilie 2014, Biroul de presă al Primariei Mangalia.

Exit mobile version