Site icon Mangalia News

Proiect: Şcoală pentru copiii cu nevoi speciale din Mangalia

TELEGRAF: Copiii din Mangalia care suferă, printre altele, de autism şi sindromul Down vor avea, din acest an, propria lor şcoală, care va fi ridicată de Primărie

PROIECT Orice copil, indiferent de rasă, religie sau etnie, trebuie să aibă acces la educaţie. Asta este şi deviza autorităţilor locale din Mangalia, care au derulat în ultima perioadă o serie de proiecte pentru asigurarea accesului egal, gratuit şi universal la educaţie de calitate. În această idee, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat că, în primăvara acestui an, va începe construcţia unei şcoli pentru copiii cu nevoi speciale. Asta este promisiunea primarului, care a afirmat că este preocupat de problemele micuţilor care suferă, printre altele, de autism şi sindromul Down. Ignoraţi mulţi ani, înainte şi după ’90, copiii cu nevoi speciale au început să primească în ultimii ani, de la autorităţi, ajutorul de care aveau nevoie, pentru a putea să se integreze în societate ca orice alţi copii. Părinţii acestor copii s-au întâlnit de mai multe ori cu primarul Cristian Radu, care, în cadrul discuţiilor, a promis că la Mangalia va fi construită o şcoală pentru copiii cu acest tip de probleme.

„Mă voi implica personal ca, până anul viitor, să avem în Mangalia o şcoală specială la care să vină atât copiii din municipiu care suferă de autism şi sindromul Dawn, cât şi cei din localităţile învecinate. În acest fel, copiii nu mai trebuie să facă naveta până la Constanţa”, a subliniat primarul Cristian Radu.

CONSTRUCŢIE: Edilul Mangaliei a afirmat că instituţia de învăţământ va fi amenajată într-o clădire din cartierul M.I. Dobrogeanu. „Construcţia imobilului, unde trebuia să funcţioneze o şcoală pentru copiii rromi, a început în 1997, dar a fost abandonată. Acum, noi vom relua lucrările şi vom înfiinţa o şcoală pentru cei care suferă de autism şi sindromul Down”, a spus Cristian Radu.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro/, luni, 24 febr.2014.


Exit mobile version