„Elev în clasa I“ – un proiect educațional pentru copiii cu nevoi speciale

0
883

farmec.ro
carturesti.ro%20

Peste 30 de cadre didactice din mai multe școli bucureștene în care sunt înscriși copii cu dizabilități au luat parte la sesiunea de informare organizată de echipa Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități și Dravet România.

Dascălii au avut ocazia să afle cum pot îndepărta temerile în acceptarea la clasă a elevilor cu probleme de sănătate, dar și care sunt legile ce îi protejează pe  copii.

„Nimeni nu cunoaște legea, nimeni nu înțelege că acești copii cu dizabilități au drepturi, și în momentul în care refuzi un copil în învățământul de masă, te joci cu legea, iar acel părinte are dreptul să te dea în judecată pentru discriminare. Eu am făcut chestia asta și am câștigat. Nu este o luptă ușoară, dar merită fiecare lacrimă și fiecare minut petrecut în sala de instanță“, a afirmat Adela Chirică, Președintele Asociației pentru Dravet și alte Epilepsii Rare.

„Noi am făcut un mic și prim pas prin acest proiect prin care venim cu niște informații de bază. Dincolo de asta, Ministerul Educației trebuie să pună la dispoziția acestor oameni programe de pregătire specializate pentru a ști să gestioneze un astfel de copil“, a spus Mădălina Turza, președintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități.

În România trăiesc aproximativ 72.000 de copii cu dizabilități, iar peste 23 de mii au epilepsie. Mulți părinți se tem de felul în care expunerea la o astfel de situație i-ar putea afecta pe elevi, iar cadrele didactice nu știu cum să reacționeze la o eventuală criză.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi mai mult pe Neptun TV, 25.02.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply