Site icon Mangalia News

Ioana Bărbuliceanu și Dobrogea TV au luat Marele Premiu la Ecofest Film

IOANA_BARBULICEANU

O producție “Dobrogea TV” a primit Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film Ecologist “Ecofest” de la Băile Felix dar şi premiul pentru originalitate.

Pelicula “Dobrogea, dragostea mea și blestemul de pe Wall Street” , produsă în studiourile Dobrogea TV, în regia lui Mihai Bărbuliceanu, este un manifest al locuitorilor din Costinești, împotriva exploatării gazelor de șist în zonă. Pe de o parte, mesajul este simplu: fracturarea hidraulică pune în pericol resursele din Dobrogea, rezervele de apă potabilă, viitorul copiilor. Pe de altă parte, pelicula sugerează că în spatele companiei care doreşte exploatarea resurselor naturale se află oameni de afaceri, care ar face orice pentru profit.

“Nu credeam că un film realizat într-un timp atât de scurt şi cu minim de resurse poate ajunge în top. Ideea ii aparţine domnului Bărbuliceanu iar montajul l-a asigurat colegul nostru, Alin Stăcescu. Felicitări întregii echipe “Dobrogea Tv”, fără de care, cu siguranţă, filmul nu ar fi câştigat Marele Premiu” – Crina KIBEDI, Director Editorial Dobrogea Tv.

“Dobrogea, dragostea mea si blestemul de pe Wallstreet” a fost realizat în studiourile postului de televiziune Dobrogea Tv. Ideea şi scenariul îi apartin lui Mihai Bărbuliceanu. Montajul exclusiv a fost realizat de Alin Stăcescu, iar o parte din filmări a fost efectuată de operatorul staţiei Dobrogea Tv, Eduard Bucur.

Festivalul Internaţional al Filmului Ecologist s-a desfășurat în perioada 26– 30 septembrie la Băile Felix.

La concurs au participat filme produse în Suedia, Franța, Germania, Oman, Croația, Italia,Australia, SUA, Turcia și România. “Ecofest” a fost de organizat de Iniţiativa Ecologistă Europeană, ProFamilia şi Primăria Sînmartin, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Autoritatea Naţională pentru Turism şi Centrul Naţional al Cinematografiei, reprezentat prin regizorul Cornel Diaconu, producătorul general al festivalului.

Sursa: constanteanul.com

Exit mobile version