Festivalul Internațional de Film Ecologist „ECOFEST”, Galați, ediția a XII-a, 2022 și-a desemnat câștigătorii

0
586
Uniunea Zariștilor Profesioniști din România, în colaborare cu Asociaţia Inițiativa Ecologistă Europeană, condusă de Lavinia Șandru, a organizat cea de-a XII-ediție a proiectului socio-cultural și educațional Festivalul Internațional de Film Ecologist ECOFEST „Pentru Sănătatea Pământului”.

Desfășurată la Galați, manifestarea, de o complexitate remarcabilă, a reunit cineaști și filme de gen, reprezentative, din ţări de pe mai multe continente, spectacole de muzică, ateliere, concursuri. În prezența unui mare număr de personalități publice și de membri ai UZPR, evenimentul, care are în centru una dintre cele mai importante preocupări publice contemporane, a îmbinat, o dată în plus, temele culturale și artistice cu cele ecologiste și educative, acestea din urmă urmărind informarea și conștientizarea cu privire la impactul problemelor legate de mediu și ecologie asupra calității vieții.

Un juriu internaţional de profesioniști a acordat următoarele premii:

Premiul pentru Imagine / Best Photography Award:
Spania neexplorată/Unexplored Spain – Spania.
Imaginea/Photography: Raúl Tomás Granizo, Samuel Pla Benitez.

Premiul pentru Scenariu / Best Screenplay Award:
Cafea fierbinte/It‘s Bean Too Hot – Marea Britanie/Cehia – 2021.
Regia, imaginea, montajul/Director, Camera, Editor: Hedvika Michnova.

Premiul pentru Regie / Best Direction Award:
Pavaj în tundra/Paving Tundra – SUA.
Regia/Director: Jayme Dittmar.

Premiul Special al Juriului / Special Award of the Jury:
Delta Dunării, ultimul refugiu al pelicanilor/The Danube Delta pelicans,
Germania, Franța, România / Germany, France, Romania – 2020. Un film de/A film by: Dan Curean. Imaginea/Photography: Luchian Ciobanu, Dan Curean, Daniel Petrescu. Producători/Producers: George Bucur/Kerstin Waltz. O producție/A production of: MedienKontor for Arte – Geo Reportage 360.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Marele premiu ECOFEST 2022 – acordat de Juriul Elevilor:
GRAND PRIX  ECOFEST 2022 – awarded by the Jury of Students:
Cafea fierbinte/It‘s Bean Too Hot – Marea Britanie/Cehia  – 2021.
Regia, imaginea, montajul/Director, Camera, Editor: Hedvika Michnova.

Uniunea Zariștilor Profesioniști din România a demonstrat din nou o preocupare intensă pentru problematica majoră a comunității și o constanță remarcabilă pe direcția eforturilor de a aduce la cunoștința opiniei publice nu doar care sunt provocările care stau în fața societății, ci și, mai ales unele dintre soluțiile care pot schimba în bine aspectele care au generat numeroase îngrijorări.

Cu îndelungata sa tradiție de implicare în tot ceea ce preocupă societatea, cea mai mare organizație de breaslă din România și-a relevat și în domeniul ecologist misiunea sa publică și ancorarea în temele majore ale prezentului.


Mangalia News, 14.06.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply