Site icon Mangalia News

Scandalul reabilitării termice: polistirenul, considerat cancerigen în Canada, „îmbracă” blocurile noastre

Ordinul Arhitecţilor din România va fi dat în judecată. În mai multe  rânduri şi în mai multe medii arhitecţii bucureşteni – direct, sau prin  reprezentanţii lor – şi-au declarat protestul faţă de ceea ce s-a  denumit pompos „reabilitare termică”.

Această acţiune, ambalată demagogic în „grija primăriilor pentru economia de energie termică, scăderea costurilor de întreţinere, confortul locatarilor etc.” e, în realitate, o excelentă afacere pentru furnizorii de termosisteme bazate pe polistiren, adezivi, plase, fibre, mortare subţiri, accesorii, schele…

Reabilitarea termică a luat în Bucureşti două forme: împachetarea cu izolaţie termică (preponderent polistiren) a clădirilor şi închiderea în masă, a balcoanelor, cu tâmplărie din PVC şi geam termopan.

Despre închiderea balcoanelor am mai scris aici şi revin asupra a trei efecte dezastruoase:

Despre „împachetarea cu polistiren” Ordinul Arhitecţilor din România, prin vocea preşedinţilor şi a altor reprezentanţi, şi-a exprimat opinia încă de la începutul operaţiunii aducând în discuţie neajunsurile acestei soluţii cel puţin controversate:

Vă invităm să citiţi continuarea articolului în adevarul.ro, 21 iunie 2013.

Exit mobile version