Site icon Mangalia News

Ziua Dobrogei, omagiată la Liceul Tehnologic Ion Bănescu

În fiecare an, la 14 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Dobrogei, marcând, astfel, data la care, în anul 1878, Dobrogea a revenit la teritoriul naţional. Cu această ocazie, elevii Liceului Tehnologic Ion Bănescu, în colaborare cu domnul profesor Emil Corneliu Ninu, au marcat această zi, printr-o activitate omagială dedicată împlinirii a 144 de ani de la Unirea Dobrogei cu România.

Activitatea a debutat cu o prelegere istorică a importanței zilei susținută de doamna profesoară de istorie Livia Ocunschi. Aceasta a făcut o incursiune în istoria Dobrogei din cele mai vechi timpuri până la momentul 1878, când teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră a fost integrat României, după congresul de pace de la Berlin.
În continuarea activității, un grup de elevi au prezentat un moment artistic, pentru a surprinde imaginea Dobrogei prin poezie și prin prezentarea personalităților marcante.

La finalul activității, domnul prof. Emil-Corneliu Ninu a prezentat publicului cel de-al 10-lea volum de beletristică, cartea pe care a publicat-o recent: “MANGALIA, ÎNTRE SCYLLA ȘI CHARYBDA”.


Mangalia News, 12.11.2022.


Exit mobile version