Site icon Mangalia News

În pielea goală, pe acoperișul fierbinte! – Dana Fodor Mateescu

În pielea goală, pe acoperișul fierbinte, de Dana Fodor Mateescu”O nouă apariție la editura ROCART, în câteva zile. O prozatoare de excepție, cu o vervă unică, Dana Fodor Mateescu”. (Călin Vlasie).

Dana Fodor Mateescu: V-am zis că vine? 🙂 Mulțumesc, Bianca! Mulțumesc, Călin Vlasie!

…A doua zi a fost paranghelie. Tataia a înghițit greșit doctoriile. Nu știam cum le-a combinat și ce a luat. După vreo jumătate de oră, s-a albit la față, a dus mâna la burtă și a zis atât: „Au!” Apoi s-a cufurit liniștit pe el.
„Mtulai, Doamniee, ce te-ai gândit fașe, Jeorjică, draghe? Lumeee! S-o căcat pă iel, mtulai! Om cu carte, l-o citit pă Marx! S-o căcat tăt, ni la iel, mi-o împuțât casa.”
Zvonul s-a răspândit rapid în curte, apoi pe toată strada, ca o putoare incredibilă, de nemirosit. Lumea, pe la garduri. Întreba.
Eu, care uitasem că i-am amestecat medicamentele, am apărut repede: ”Ce-a pățit tataia?”
Dar tataia ori adormise, că luase și somnifere, ori era într-o semicomă, la sfat cu Sfântul Petru, habar n-am. Cert e ca imaginea lui, și duhoarea ca un abur m-au lovit drept în frunte. Atunci, mi-am amintit brusc de prostia cu soldații din pastile și am icnit. Bunică-mea s-a prins imediat. „Nu cumva, tu?”
Mi-am ascuns ochii. Acolo citea ea tot! S-a uitat bănuitoare spre medicamente. Păreau în regulă. Dar când s-a apropiat și a deschis o cutiuță a înțeles. ”Mno, bată-tie soarele, acu` l-ai omorât și pă bunică-tu!”
Avea dreptate! Până la tataia, mai ucisesem patru gândaci mari, de pivniță, pe Calimero, un pui negru de găină (din greșeală, jur că n-am vrut să-l lovesc! pe el chiar îl iubeam!) și un cocoș isteric și pititc, (Ceaușescu) care mă ciupea până-mi curgea sângele șiroaie pe picioare.
Mi-a stat inima. ”Cine? Eu? Nu-i adevărat!”, am țipat, tremurând ca scuturată de friguri.
„Dară cine? Io?”, a continuat ea furioasă. „Nu vezi că suflă-a colivă?”

Continuarea, în revistatreispe.wordpress.com

MN: Cărțile scrise cu har de Dana Fodor Mateescu pot fi comandate AICI. Articolele semnate de Dana Fodor Mateescu și publicate de cotidianul online Mangalia News, pot fi citite AICI. Merită!  În același timp, vă recomandăm cu căldură să vizitați și colecțiile de Artă populară de pe Artizanescu.ro și să comandați obiectele de artizanat preferate. Artizanescu.ro – https://www.artizanescu.ro – respectă tradițiile românești!


Mangalia News, 04.12.2021.


Exit mobile version