Site icon Mangalia News

Team Romania la Jocurile Olimpice Tokyo 2020! Lupte: Alina Vuc, Alexuc Alin Ciurariu, Andreea Beatrice Ana, Albert Saritov, Incze Kriszta [galerie FOTO]

Team Romania la Jocurile Olimpice Tokyo 2020!
Lupte: Alina Vuc, Alexuc Alin Ciurariu, Andreea Beatrice Ana, Albert Saritov, Incze Kriszta.

A cincea disciplină în ierarhia celor medaliate la Jocuri, luptele au contribuit semnificativ la palmaresul olimpic al Team Romania. Cele 33 de medalii câștigate de tricolori, în mare parte la lupte greco-romane, sunt confirmarea valorii școlii românești de lupte, unanim recunoscută la nivel mondial.

Moștenirea lăsată generațiilor de cei care și-au pus sufletul și inima în victorii timp de patru decenii, între anii 50 și 80, de la Dumitru Pârvulescu, Nicolae Martinescu, Ion Cernea sau Gheorghe Berceanu, la generația inegalabilului Ștefan Rusu, Vasile Andrei sau Vasile Pușcașu, a fost motivația și inspirația celor care le-au călcat pe urme. Uneori această moștenire a fost greu de dus, dar mândria și spiritul de luptă nu i-au părăsit niciodată pe tricolori. Românii caută acum drumul spre podium și, în lumea aceasta a bărbaților puternici, și-au făcut loc și luptătoarele române. Agere, rezistente, pline de ambiție și dorința de a reuși, fetele din generația Alinei Vuc speră să scrie istorie la Tokyo 2020…

Știați că…
…Prima participare olimpică masculin a fost la J.O. Berlin 1936?
…Prima medalie olimpică a fost câștigată de Francisc Horvath, bronz, greco-romane 57 kg, Melbourne 1956?
…Primul titlu olimpic la greco-romane a fost câștigat de Dumitru Pârvulescu, 52 kg, la JO Roma 1960?
…Cel mai medaliat luptător la J.O. este Ștefan Rusu, greco-romane 68 kg, 74kg, cu 3 medalii: aur la Moscova 1980, argint la Montreal 1976, bronz la Los Angeles 1984?
…Primul titlu olimpic la lupte libere a fost obținut de Vasile Pușcașu, 100 kg, Seoul 1988?
…România nu a lipsit de pe podiumul olimpic, între ediția Melbourne 1956 și Barcelona 1992?
…Ultima medalie olimpică a fost cea de bronz obținută de Albert Saritov, libere, 97 kg, la Rio 2016?
…Prima participare olimpică la feminin a fost la JO Beijing 2008?

MN: Despre Andreea Beatrice Ana, sportiva formată la CSS Mangalia de antrenorul George Marian Oancea, citiți AICI mai multe articole publicate de Mangalia News.


Mangalia News, 18.07.2021.


Exit mobile version