Site icon Mangalia News

‘Fostul Camping din Saturn este vandalizat, cu arborii defrișați și plin de gunoaie!’ | Reprezentanții THR Marea Neagră ne-au asigurat că ”imediat ce timpul ne va permite, se va face curățenie generală pe tot terenul”

”Vă rog, veniți și filmați în fostul camping Saturn, unde anumiți cetățeni aruncă gunoaie și taie tot cu drujbele: tei, nuci, brazi, plopi etc si nimeni nu face nimic. Vă mulțumesc”.

Acesta a fost mesajul transmis zilele trecute redacției Mangalia News de către un cititor, care ne-a scris, în continuare: ”In alte orașe, dacă se aruncă gunoaie, le dă amendă și le confiscă atelajul. Chiar nu poate Poliția să le ceară acte pe lemne? În toamna trecută, THR a făcut curățenie, dar totul a durat doar două săptămâni”…

”Pozele sunt de luni, 8 martie, dar ei au tăiat toată iarna și au vândut în cartier și în Limanu și nu s-a sesizat nimeni”. (S.I).

N.red: De la reprezentanții Primăriei Mangalia am aflat că terenul aparține SIF Transilvania, de aceea ne-am adresat conducerii THR Marea Neagră, administratorul terenului. Reprezentații THR ne-au declarat că ”au primit somații, atât de la Primărie, cât și de la Poliția Locală, pentru a lua măsuri de igienizare a celor 15 hectare de teren pe care au fost amplasate căsuțele din satul de vacanță, Campingul Saturn și Restaurantele Sulina și Minerva. În toamnă au scos vreo 30 de basculante de gunoaie de pe primele trei hectare curățate și au săpat șanțuri care să oprească accesul cu căruțele a celor care taie copacii sau aruncă gunoaie în zonă, cu atât mai grav cu cât acolo se află și o arie protejată ”Natura 2000”. Ne-au asigurat că acțiunea de igienizare va continua; imediat ce timpul ne va permite, se va face curățenie generală pe tot terenul și vor fi înlăturate resturile vegetale și gunoaiele aruncate de cetățenii certați cu legea”. 

Noi vă vom ține la curent despre acțiunile de igienizare a acestui teren din Saturn și așteptăm noi materiale foto/video de la corespondenții voluntari Mangalia News.

Citiți și: SIF Transilvania, cel mai mare proprietar de hoteluri din țară, vrea să vândă sau să închirieze 10 hoteluri de pe litoral, cu peste 1.800 camere. Este a doua mare ofertă scoasă pe piață


Mangalia News, 17.03.2021.


Exit mobile version