Site icon Mangalia News

Mircea M. Ionescu – NUMAI SUFLET DE RAPIDIST SĂ NU AI!

…Nu știu dacă e adevărat, dar circulă zvonul că Rapidulețul a comis-o incă o dată, de parcă nu îi era plină istoria de Legendă de înfrângeri de antologie (1-2 cu divizionara B Arieșul Turda, într-o finală de Cupa României, la București, de n-am mers patru zile la școală, de Rușine, atunci, în Noiembrie ‘61!; eliminată de Foresta Fălticeni din liga a 3-a, tot în Cupă, iar ediția trecută a Diviziei B, eșec la Snagov etc, etc!). Da, astăzi, Rapidulețul atâtor sute de mii de suflete din Lume, ea liderul Ligii secunde, a pierdut (1-2!?!?!?), într-o comună maramureșeană, Recea îi spune, nou promovată pe scena secundă, echipă de Zero puncte (golaveraj 3-10) după 4 etape!!!

…Adevărul e că scorul acesta, 2-1 sau 1-2, este unul mincinos, după ce am urmărit, azi la TV, rezultatul real este “3-0 prin neprezentare”!… Supărător Adevăr în stare să arunce catran încins peste atâtea inimi de rapidiști, inclusiv, acolo, Sus, în Rai, unde celebrii rapidiști Nea Fane, Nea Guță și Georgică Stanca nu cred că e adevărat!…

După cum a apărut pe stadionul Comunei Recea, trupa de sub Podul Grant părea că, dacă n-a petrecut noaptea pe la vreun bordel, atunci sigur a apucat-o zorile la un pahar sau la vreun “șeptic”! O echipă fantomă, fără suflet, fără minte, cu un antrenor, Iencsi, statuie-n ploaie, încât, așa, ca o ironie a sorții, anonimii (până azi!) din Recea păreau că ei sunt cei care trag la promovare!?!

… După acest răsunător “succes”, Giuleștenii, în frunte cu așa-zisul lor coach, ar trebui lăsați să vină pe jos la București cei vreo 600 de kilometri!… Poate așa se vor trezi la Realitate și vor gândi și la sutele de mii de suporteri cu inimă vișinie din Lumea-ntreagă!… E necesară o trezire imediată, în primul rând la nivelul Conducerii! Cât nu-i prea târziu!

…În campionatul trecut, după rușinosul eșec al Rapidulețului pe malul Lacului Snagov, am zis că sunt necesare schimbări majore, inclusiv demiterea lui Pancu, dacă se mai vrea Promovarea, devenită veritabilă Fata Morgana! S-a crezut în continuare că este suficient numele Legendei ca “vișinii” să revină pe prima scenă! Uite că, de multă vreme, nu mai joacă Numele unei formații!…

Mircea M. Ionescu, septembrie 2020.


Mangalia News, 30.09.2020.


Exit mobile version