Site icon Mangalia News

Un om de la munte, ajuns la mare. Domnul Director Sorin Voicu, de la “Mera Onix” Hotel, Cap Aurora – reportaj de vacanță [Foto/VIDEO]

Un om de la munte, ajuns la mare. Domnul Director Sorin Voicu de la “Mera Onix” Hotel, Cap Aurora – reportaj de vacanță.

Spre deosebire de alte hoteluri all inclusive de pe litoralul Mării Negre, “Mera Onix” are o așezare spectaculoasă: Cap AuroraPe Internet întâlnim “o greșeală din punct de vedere geografic”: “Cap Aurora este o localitate componentă a municipiului Mangalia din județul Constanța, Dobrogea, România”. Clasificarea sa administrativă ca “sat” este o greșeală din punct de vedere geografic, deoarece Cap Aurora nu este o localitate permanent locuită, ci o stațiune balneo-climaterică ce face parte din municipiul Mangalia.

Am achiziționat câteva zile de vacanță la “Mera Onix” și am descoperit, în prima seară, un duo excelent: ”Just Breezin Duo”. Oliver Andas și Claudia Andas au oferit un show ”Queen” aproape de perfecțiune. În fiecare seară, un program artistic deosebit ne-a fost oferit, în ambianța extraordinară de la malul Mării Negre. (Hotelul beneficiază de un golf, o plajă și o piscină, toate în locație proprie, cu barurile aferente, demne de remarcat). Dar cel mai spectaculos concert ne-a fost oferit, cu o seară înainte de plecare, de “Direcția 5”, într-o formulă ce beneficiază de voci foarte bune și de aportul unei saxofoniste de excepție.

Sunt multe lucruri ce ar trebui consemnate în acest reportaj și sperăm să revenim cândva, pentru a le cuprinde ”all inclusive” și pe ele. Deocamdată am păstrat pentru final un interviu realizat pe terasa de la “Mera Onix”, cu domnul Director Sorin Voicu, ”un om de la munte, ajuns la mare”, cum se caracterizează domnia sa.

– Domnule Director Sorin Voicu, cum ați dori să vă prezentați sintetic activitatea legată de TURISM și ce ne puteți spune despre hotelul ”Mera Onix”, care este un fanion al turismului românesc all inclusive?

– In primul rând, vreau să îmi exprim deosebita onoare și plăcere de a fi întâlnit o personalitate de calibrul Dumneavoastră. Eu nu consider acest moment un interviu, îl consider o discuție între doi prieteni, care se știau de mult, dar nu s-au întâlnit niciodată. Povestea mea, adică “EU” din turism,  are mai multe capitole și este scrisă de un alt “EU”, scenograf, care am pus pe hârtie mai multe locuri de muncă, de la cele mai exotice, până la cele mai banale, de la cele mai îndepărtate, până la cele de acasă, de multe ori întrebându-mă unde este aceasta.

Dacă “un sfert de veac“ de experiență în Turism înseamnă mult sau puțin, nu pot aprecia, pentru că timpul este o noțiune pe care fiecare dintre noi o percepem diferit și îi dăm dimensiuni în funcție de valorile și nevoile noastre, dar asta este ce aduc în relația dintre mine și oaspeții mei. EU din turism, sunt persoana care s-a îndrăgostit la prima vedere de scenariul unde actorul principal, adică tot “EU”, juca rolul în care un fost militar de carieră, cu o minte de inginer, are cea mai frumoasă oportunitate din lume, aceea de a putea face oameni fericiți, prin prisma meseriei pe care o practică. 

Am privilegiul să lucrez în cel mai frumos Hotel de pe Litoral și sunt pe deplin responsabil de dimensiunea afirmațiilor mele. “Mera Onix” este deosebit prin tot și prin nimic. Știu că sună cel puțin diferit față de un răspuns standard, dar unicitatea Onix-ului este energia și puterea pe care o emană. Suntem o echipă tânără și sufletistă, care facem turism un pic diferit față de alții, adică îl facem să conteze, îl facem cu sufletul. Noi, gazdele, ne invităm oaspeții în casa noastră și îi ospătăm la masa noastră, ne petrecem timpul cu ei și ne bucurăm împreună. Este un concept diferit față de ceea ce oferă piața, dar noi avem lideri speciali în persoanele familiei care a investit în Hotel, iar povestea noastră este specială. Avem cea mai frumoasă și mai prietenoasă locație de pe Litoral, cea mai frumoasă echipă, cei mai buni lideri. De câte ori aveți posibilitatea, noi vă așteptăm cu drag.

– Dacă faceți câteva precizări legate de “stafia de la Cap Aurora”, poate veți avea o afluență de turiști americani interesați de “fenomenul Dracula”. Aveți de gând să “includeți stafia” în meniu?

– Acest aspect este cel mai distractiv dintre toate, dar trebuie să recunosc că este un pic sensibil, privit din perspectiva oaspeților noștri. Toți cunoaștem povestea Contelui Dracula, care a devenit faimos în lume, dar pentru o destinație de familie, cred că putem lăsa respectiva fantomă să stea dosită undeva în ungherele imaginației noastre.

– Am remarcat diversitatea ofertei gastronomice all inclusive, dar și varietatea și calitatea programelor artistice de seară. După “Direcția 5”, să sperăm la un “VUNK”? La un Paul McCartney? 

– Masa noastră este bogată și bucatele alese pe sprânceană. Șefii noștri bucătari pun pe masă meniuri preparate din ingrediente atent alese, fiind fericiți să aibă oaspeți nenumărați. Partea de divertisment este la cel mai înalt nivel la Mera Onix, acesta fiind în grija unuia dintre cei mai experimentați manageri de entertainment de pe Litoral.

– Ce ați dori să transmiteți celor ce vor citi acest interviu? Care se pot afla pe ambele maluri ale Atlanticului. 

–  Dacă vă doriți servicii hoteliere făcute “CU SUFLETUL“, de oameni cărora le pasă, atunci veniți la Mera Onix, în stațiunea Cap Aurora.

– O întrebare care ați fi dorit să vă fie adresată?

– Cum am putea să educăm oaspeții din România să aibă așteptări corecte, când vine vorba despre petrecerea vacanțelor? Un mare om pe care eu l-am întâlnit și care este de departe cel care mi-a influențat viața la toate nivelurile de gândire, mi-a spus demult că succesul unei vacanțe este în totalitate influențat de așteptările pe care le avem de la ea. Secretul oricărei experiențe reușite în viață este să ai întotdeauna așteptările corecte. Dacă aceste așteptări vor fi depășite, experiența va fi de neuitat. Lanțul Mera Hotels Romania aparține unor vizionari care iubesc oamenii și au reușit să schimbe fața turismului de Litoral și nu numai. Proiectele de viitor sunt deja pe planșa proiectanților, deci viitorul arată bine.

– V-ați definit ca “un om de la munte, ajuns la mare”. Cum își petrece concediul un “om de la munte, ajuns la mare”?

– Stând ACASĂ.

Reportaj realizat la malul Mării Negre de Ioan Iacob, august 2020.


Mangalia News, Duminică, 9 august 2020.


Exit mobile version