Site icon Mangalia News

O corvetă de ultimă generație, fabricată la Șantierul naval din Galați, a fost predată Marinei pakistaneze [VIDEO]

Ceremonia de livrare a navei de luptă a avut loc în Portul Constanța. Vasul de ultimă generație dispune de sisteme de navigație moderne, heliport, radare performante și de două ambarcațiuni rapide.

Nava botezată “Yarmook” fost construită într-un an și opt luni de muncitori români, în Șantierul naval din Galați.

Impunătorul vas de luptă dispune de sisteme de comunicații și de navigație de ultimă generație.

“Dacă vrem să salvăm o navă la nevoie, avem un mod de remorcare, (…) avem un mod de patrulare care iarăși ne limitează consumul navei”, a explicat directorul de proiect, Daniel Vrabie.

Corveta a fost construită în conformitate cu cerințele Marinei pakisteneze, iar costurile s-au ridicat la câteva sute de milioane de euro.

Ed Veen, consultant naval: “Noi doar am construit nava. Armamentul și celelalte echipamente vor fi montate în Pakistan. Nava este construită pentru operațiuni maritime de securitate, operațiuni vamale, antipiraterie”.

Viceamiral Muhammad Fayyaz Gilanny, Marina Pakistaneză: “Este o navă cu capacități importante. Unele dotări se vor adăuga în Pakistan. (…) Această navă poarte participa la toate misiunile navale, dar în special este construită pentru a asigura securitatea în zona costieră”.

Mai mult, inclusiv VIDEO, aici: stiri.tvr.ro

Prima corvetă construită în România pentru Pakistan:


Mangalia News, 15.02.2020.


Exit mobile version