O corvetă de ultimă generație, fabricată la Șantierul naval din Galați, a fost predată Marinei pakistaneze [VIDEO]

0
1910

Ceremonia de livrare a navei de luptă a avut loc în Portul Constanța. Vasul de ultimă generație dispune de sisteme de navigație moderne, heliport, radare performante și de două ambarcațiuni rapide.

Nava botezată “Yarmook” fost construită într-un an și opt luni de muncitori români, în Șantierul naval din Galați.

Impunătorul vas de luptă dispune de sisteme de comunicații și de navigație de ultimă generație.

“Dacă vrem să salvăm o navă la nevoie, avem un mod de remorcare, (…) avem un mod de patrulare care iarăși ne limitează consumul navei”, a explicat directorul de proiect, Daniel Vrabie.

Corveta a fost construită în conformitate cu cerințele Marinei pakisteneze, iar costurile s-au ridicat la câteva sute de milioane de euro.

Ed Veen, consultant naval: “Noi doar am construit nava. Armamentul și celelalte echipamente vor fi montate în Pakistan. Nava este construită pentru operațiuni maritime de securitate, operațiuni vamale, antipiraterie”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Viceamiral Muhammad Fayyaz Gilanny, Marina Pakistaneză: “Este o navă cu capacități importante. Unele dotări se vor adăuga în Pakistan. (…) Această navă poarte participa la toate misiunile navale, dar în special este construită pentru a asigura securitatea în zona costieră”.

Mai mult, inclusiv VIDEO, aici: stiri.tvr.ro

Prima corvetă construită în România pentru Pakistan:


Mangalia News, 15.02.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply