Site icon Mangalia News

Crăciun Fericit, Dragi Români! Dumnezeu Să-i binecuvânteze pe Români și Să binecuvânteze România!

Lucian Blaga: Sărbători fericite, Drag Român…, din colțul tău de lume, încercând să îți aduci aminte de tot ce e mai frumos și sfânt, sărbătorind un nou Crăciun și un Nou An, îți doresc Sărbători Fericite. Îți doresc să nu uiți de unde ai plecat și să să încerci să transmiți gândul tău bun și, mai ales, speranța spre toți Românii.

Să ne rugăm împreună, ca toți copiii români să aibă parte de sărbători frumoase, de profesori demni de a-i învăța ce insemnă onoare, cinste, corectitudine și mai ales speranță. Să ne rugăm ca toți tinerii să-și găsească locul în România și să nu fugă după himere și visuri de înavuțire în străinătate, să le spunem tuturor copiilor că numai prin unitatea noastră, a tuturor, vom reuși să dăm o speranță tuturor românilor dornici să ridice această nație și să o pună în locul pe care o merită. Să ne rugăm ca toți Românii să încerce să readucă sentimentul de mândrie în inimile noastre și mai ales să ne regăsim valorile…, oameni de la care avem ce învăța, modele pentru noi toți, să îi aducem noi în fața tuturor și să putem afirma că suntem mândri de ei.

Există o luptă inegală între noi și cei care acaparează, manipulează, conduc și mint. Nu există onoare, corectitudine, bun simț și respect. Timpul României mândre s-a oprit undeva la perioada interbelică, la Regii României, la Regina Maria și Regele Mihai. Poate că înmormântarea Regelui a adus în sufletul fiecaruia dintre noi acel sentiment de patriotism și identitate românească pe care îl așteptăm de zeci de ani. Vă invit să nu mai așteptăm înmormântarea demnității și a mândriei, pentru a fi mai buni, mai corecți, mai dornici să fim aceeași români care acum peste 100 de ani au unit o țară și au realizat un vis.

Vocea bunicului meu care a luptat în al Doilea Război Mondial îmi răsună în urechi, lacrimile lui îmi alimentează dorința de a vă spune că nu am murit, ca popor. Nu vă pierdeți speranța și spuneți tuturor cine am fost și mai ales ce vom fi. E în puterea ta să aduci speranța și o viață mai bună pentru noi toți, indiferent unde suntem. Sunt sigur că în viața asta noi toți vom face din nou o mare Horă a Unirii la Alba Iulia!

Crăciun Fericit, Dragi Români, Dumnezeu să-i binecuvânteze pe Români și să binecuvânteze România!

Lucian Blaga, 24 decembrie 2019.


Mangalia News, publicat: 24.12.2019. Cotidianul online Mangalia News este partener media oficial Arca TV, Televiziunea românilor de pretutindeni, care emite din Houston, Texas, USA, de la lansarea acestui post, alături de TVR Internațional. Mulțumim, pentru tot, Lucian Blaga, CEO Arca TV! Sărbători Fericite și un An Nou mai bun, cu sănătate și bucurii! Proiectului Arca TV i-am dedicat un serial de articole pe care le puteți citi AICI.


Exit mobile version