Site icon Mangalia News

Nu uitați să vă înregistrați pe platforma www.votstrainatate.ro! Alegătorii români care doresc să voteze în străinătate la alegerile prezidențiale 2019, se pot înscrie până cel târziu pe 11 septembrie 2019!

Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania:

1⃣ Pentru exercitarea dreptului de vot 🗳 prin corespondență 📭, vă recomandăm să vă înregistrați pe portalul www.votstrainatate.ro 

❗Data limită pentru înscriere este 11 septembrie 2019, ora 23:59 (ora României).

2⃣ Pentru înregistrarea pe portal, sunt necesare următoarele date personale: numele, prenumele, codul numeric personal. La acestea se anexează o copie scanată sau o fotografie a actului de identitate, precum și o copie/fotografie a documentului care atestă dreptul de ședere în străinătate.

3⃣ După înregistrarea pe portal, veți primi un e-mail📨de la Autoritatea Electorală Permanentă, cu un link de confirmare în vederea înregistrării și finalizării cererii. 
❗Linkul de validare este valabil doar 24 de ore!

4⃣ Cererea dumneavoastră este verificată de Autoritatea Electorală Permanentă. Veți primi un e-mail care va atesta finalizarea cererii de înregistrare ca alegător prin corespondență ✅

5⃣ Veți primi toate documentele necesare pentru votul prin corespondență, precum și instrucțiunile de completare și transmitere a votului (pentru ambele tururi de scrutin) la adresa furnizată în cerere.

6⃣ Plicul cu votul prin corespondență poate fi transmis astfel:
– în România (plicul este autoadresat și nu implică un cost suplimentar) 
– la misiunea diplomatică din țara în care se află, personal sau prin poștă (urmând ca alegătorul să suporte costurile).

ℹ Nu uitați să vă înregistrați pe platforma www.votstrainatate.ro. Datele dumneavoastră sunt în siguranță ✅ și vor fi folosite doar pentru procesul electoral.

#VotStrăinătate
#AlegeriPrezidențiale2019
#VoteazăPentruRomânia


Mangalia News, 27.08.2019.


Exit mobile version