Site icon Mangalia News

Cercul de astronomie AstroNauticus vă invită, vineri, la Clubul Nautic din Portul Turistic Mangalia

Clubul Nautic din Portul Turistic Mangalia găzduiește în continuare Cercul de astronomie AstroNauticus, început în 2018.

Se pot înscrie copii cu vârsta de peste 10 ani, dar și adulți pasionați de tainele universului.

Fiecare ședință începe cu o prezentare teoretică pe o temă de astronomie observațională și cu pregătirea observațiilor după care urmează activitățile practice de identificare a constelațiilor, observații prin telescop la Lună, planete, nebuloase, stele duble și roiuri stelare.

De asemenea, vor fi identificate constelațiile și vor fi învățate metode de orientare pe mare și în teren fără senzori electronici.

Prezentările teoretice vor ajuta la înțelegerea sensului distanțelor astronomice, a dimensiunilor obiectelor cerești precum și a legilor și principiilor care guvernează Sistemul Solar dar și Universul.

Vor fi transmise cunoștințe și vor fi formate priceperi și deprinderi pe principiul de „a învăţa făcând” într-o manieră distractivă.

Cercul de Astronomie ”Astronauticus” reprezintă o fereastră deschisă spre cer și spre mare. O simplă privire spre cer este în primul rând un mijloc de recreere.

Vineri, 5 aprilie, începând cu ora 19:00 – Teoria și practica Observatiilor Astronomice. Coordonator, domnul comandor Vasile Chirilă.


Mangalia News, 02.04.2019. sursa: facebook.com/Astro-Nauticus-Mangalia


Exit mobile version