Site icon Mangalia News

Care sunt beneficiile L-argininei?

Recunosc ca imi place sa vorbesc si sa prezint diverse elemente sanatoase mai putin cunoscute publicului larg sau poate ca uneori chiar controversate. Stiu ca subiectul suplimentelor este inca unul supus destul de multor critici ale unor persoane pline de prejudecati. Am decis de data aceasta sa vorbesc despre beneficiile potentiale ale unui supliment inca destul de putin explorat insa pentru care prezint un mare interes.

L-arginina este un amino acid semiesential, necesar pentru o multime de functii. Organismul uman poate produce pana la 20 de amino acizi, iar arginina este unul dintre ele. E bine de stiut ca suplimentatia deja nu ar mai trebui sa fie privita cu suspiciune dat fiind faptul ca organismul nostru produce elementele necesare bunei functionari din ce in ce mai slab odata cu avansarea in varsta.

Arginina este esentiala pentru multe aspecte legate de performanta fizica si este un element crucial pentru eliberarea unor hormoni precum hormonul de crestere, glucagonul si insulina. In aceeasi masura, arginina sprijina performanta sistemului imunitar, accelereaza vindecarea ranilor si elimina amoniacul din organism.

Arginina este un amino acid unic datorita capacitatilor sale vasodilatatoare, intrucat este substanta precursoare oxidului nitric, cel care este capabil sa dilate vasele de sange. Arginina declanseaza organismul in vederea crearii de proteine si aduce beneficii in tratarea ranilor, arsurilor si a multor afectiuni cardiace precum dureri in piept, boli de inima sau obturarea arterelor.

Cum ajuta arginina sanatatea?

Beneficiile consumului de L-arginina

Sa vedem mai pe larg in ce fel ne ajuta arginina starea de sanatate.


 

Exit mobile version