Site icon Mangalia News

SUPERCODERS. Sebastian Dobrincu, adolescentul de un milion de dolari

La 11 ani, obținea primul său job: o companie americană producătoare de yachturi, care avea nevoie de un site nou. Îi făcuse o ofertă pe Twitter şi câştigase. La 16 ani, se întâlnea cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi cu Tim Cook, CEO-ul Apple. Îl chemaseră în America doar aşa, ca să-i strângă mâna şi să-l încurajeze.

La 17 ani, înfiinţa primul său start-up: Storyheap, o companie care vinde soluţii de statistică pentru conturile de Instagram şi Snapchat ale clienţilor.

Printre cei care au cumpărat acest serviciu sunt Forbes, McDonald’s, Mashable, Entreprenour.com, Selena Gomez, Dj Khaled şi Justin Bieber. La 19 ani, compania sa are vânzări de peste un milion de dolari!

Sebastian Dobrincu face parte din generaţia nativilor digitali. Sunt cei născuţi în epoca internetului, a computerelor şi a telefoanelor inteligente. Unii dintre ei abia au trecut de majorat şi deja nu mai au răbdare, vor să se facă văzuţi. Pe lângă vloguri şi jocuri pe calculator, aceşti tineri se pregătesc să intre în birourile angajatorilor şi să le-arate câtă nevoie au de ei.

Dar, pe lângă cei de vârsta sa, Sebastian a făcut încă un pas în faţă: la doar 19 ani, a reuşit să construiască o afacere de succes doar cu pasiunea sa pentru calculatoare şi tehnologie. Am vrut să aflăm cum gândesc aceşti tineri care s-au născut în mijlocul revoluţiei noilor tehnologii. Ce valori şi ce aspiraţii au.

Veţi găsi aici povestea unui tânăr programator care ne arată ce potențial uriaș are România în dezvoltarea industriei IT. Dar e mai mult decât atât. Sebastian Dobrincu e exemplul care ne arată cât de departe suntem încă faţă de aceşti idealişti care şi-au propus să schimbe din temelii lumea în care trăiesc.

Citiți continuarea aici.


Exit mobile version